Az oltás felvételére és maszkviselésre buzdít az orvosi kamara

Az oltás felvételére és maszkviselésre buzdít az orvosi kamara

Leszkoven János, a Covid-intenzív részleg egyik vezető főorvosa megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly az egész év során 460 ember vesztette életét közúti balesetben. Az elmúlt egy héten 606 ember halt bele a koronavírus fertőzésbe – ezekkel az adatokkal igyekszik érzékeltetni a Magyar Orvosi Kamara (MOK), mekkora veszélynek vannak kitéve azok, akik még nem immunizáltak. A szervezet Facebook-oldalán megjelentetett felhívásában az oltás felvételére és maszkviselésre is felszólít.

Kincses Gyula, a szervezet elnöke már szeptember végén arról beszélt lapunknak adott interjújában, hogy nem elegendő egyetlen eszközre, az oltásra alapozni a védelmet. A szervezet augusztusban írt levelet az operatív törzsnek, amelyben a maszkhasználat zárt helyeken való kötelezővé tételét, illetve a védettségi igazolvány általános alkalmazásának kiterjesztését kérték. A kormány azonban csak november 1-i hatállyal vezetett be szigorításokat: a tömegközlekedési eszközökön maszkot kell viselni, valamint a munkáltatóknak lehetővé tették az oltás megkövetelését alkalmazottjaiktól. 

A kedden közölt hivatalos adatok szerint 4588 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 914 586 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 123 beteg, így az elhunytak száma 31 521 főre emelkedett. A gyógyultak száma 811 266 főre nőtt, az aktív fertőzöttek száma pedig 71 799 főre emelkedett. 4522 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 452-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 977 908 fő, közülük 5 757 501 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 397 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. A kórházban ápoltak száma 542-val, a lélegeztetőgépen lévőké 18-cal, az először oltottaké 3394-gyel nőtt 24 óra alatt.

Címkék: MOK, halottak, oltás, Covid-19