Bántalmazott gyerekekkel is foglalkozik a sztárügyvéd, aki Kaletát védte

Bántalmazott gyerekekkel is foglalkozik a sztárügyvéd, aki Kaletát védte

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szexuálisan, fizikailag vagy mentálisan bántalmazott gyerekeket védő Fehér Liliom Egyesületnek a tagja az a Mester Csaba, aki ügyvédként a pedofília miatt elítélt Kaleta Gábor volt nagykövetet védte. Az egyezésről Láng Balázs szinkronszínész számolt be a Facebook-oldalán. „Ne nézd szótlanul, tétlenül, ha bántalmazást tapasztalsz!” – szól az egyesület mottója, a munkatársak között pedig ott találjuk Mester Csabát és több alkalmazottját is. Az ügyvéd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) végzett, majd 1991 és 1994 között dolgozott az Országgyűlés Hivatalánál, később saját irodát nyitott. A Martin Luther King Egyesület alapító tagja, aztán elnöke, de alapítója a Szép Szivárvány Alapítványnak is.

„Az egyesületi tagok között pszichológusok, ügyvédek, jogászok találhatók, csak úgy, mint érintett szülők, akik minden erejükkel és tudásukkal azon dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a gyermek érték, és minden állampolgár kötelessége a gyermekek, és a gyermeki érdekek védelme” – olvasható a Fehér Liliom honlapján. – „Fehér Liliom – az ártatlanság szimbóluma. Azért hoztuk létre ezt az egyesületet, hogy támogatást nyújtsunk azoknak a gyermekeknek- természetesen a szüleiken keresztül – akik sokszorosan védtelenek a családi erőszak minden formája ellen. Csepp vagyunk a tengerben az igaz, de mi a tenger, ha nem vízcseppek sokasága?”

Mester Csaba volt az, aki a 19 ezer pedofil fotót tároló Kaleta Gábor volt nagykövetet védte, ügyfelét mélyen vallásos embernek nevezve. – Ha csak a Bibliát idézzük, mindenkit meg szokott kísérteni a sötét oldal. Vele ez történt – hangzott el az ügyvéd részéről a tárgyalóteremben.

Kaleta Gábor korábban a Külügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium sajtófőnöke is volt, majd 2017-ben perui nagykövet lett. Tisztségéből aztán 2019-ben felmentették, de ehhez akkor nem fűzött bővebb magyarázatot a Magyar Közlöny. Aztán az Index tárta fel, hogy a gyanú szerint Kaleta egy nemzetközi gyermekpornográf hálózat tagja volt, akinek érintettségét egy spanyol rendőrök által vezetett nemzetközi nyomozócsoport tárta fel. A magyar hatóságok ezt követően hazahozták, majd az ügyészség vádat emelt ellene.

Mester Csaba sztárügyvédről korábban is hallhattunk már. Ő volt az, aki Hajdú Pétert védte Puzsér Róberttel szemben, miután utóbbi a műsorvezetőt bírálta. Puzsér akkori Facebook-posztja szerint Mester a tárgyalóterem előtti folyosón egyenesen betegnek nevezte őt.

Mester Csabával szemben 2012-ben vizsgálódott az Ügyvédi Kamara is, miután a Bumeráng magazinban félmeztelenül, szamurájkarddal pózolt. A rádióműsor nyomtatott kiadásaként megjelent újság rovatáról akkor a Mandiner blog számolt be. „Aki a becsület alapvető erényét megszegi, számíthat arra, hogy azért életével fizet. Ha nem gazdátlan szamuráj, akkor a hűbéruránál kell bepanaszolni, aki nyilvánvalóan szeppukkura, azaz hasának felnyitása útján elkövetett öngyilkosságra fogja kötelezni becsületének elvesztése miatt. Amennyiben közrendű ember, úgy megbánást tanúsíthat és jóvátételt fizethet, de ha ezt nem fogadják el, életével is lakolhat” – olvashattuk A szamurájMester válasza című keretes írásban.

„Ha megboldogult Schirilla Gyuri bácsi, Isten nyugosztalja, százévesen is praktizált még, megtehette, hogy minden évben fürdőnadrágban mutassák azután, hogy átúszta a Dunát, és emiatt nem vizsgálódott a Kamara, akkor nekem engedtessék meg harminc éves küzdősportolói múlttal, hogy félig félmeztelenül, sporttevékenység közben ábrázoljanak egy újságban"– nyilatkozta akkor a Velvet szerint Mester Csaba, összekeverve a Dunát átúszó id. és ifj. Schirilla Györgyöt azok felmenőjével, aki százéves koráig praktizált, de nem úszta át nyilvános performansz keretében a Dunát.

Mester képviselte már Molnár Anikót, Alföldi Róbertet, Hernádi Juditot és Béres Alexandrát, továbbá ő Terry Black gyerekének a keresztapja. Ő volt továbbá a kirendelt védője a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjának, N. Győzőnek. A médiában gyakori visszatérő, 2017-ben például a TV2 reggeli műsorában beszélt arról, hogy a gyermektartás esetében nem befolyásoló tényező a szülők viszonya.