Beismerő vallomást tett a kisfiút felrúgó karateedző

Beismerő vallomást tett a kisfiút felrúgó karateedző

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beismerő vallomást tett az a karateedző, aki felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. A férfit hétfőn hallgatták ki a rendőrök, miután hazatért Spanyolországból, ahol nyaralt.

A Jász-Nagyku-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleménye szerint a Szolnoki Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatta ki A. Tibort. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte. A nyomozó hatóság – a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett – szakértők bevonásával továbbra is vizsgálja az eset összes körülményét. Az RTL ltal megszólaltatott ügyvéd nem csodálkozott, hogy garázdaság helyett súlyosabb lett a minősítés.

A kalandpark közben nyilvánosságra hozta a bántalmazásról készült videó hosszabb változatát, amit az RTL Híradó mutatott be. Ezen látszik, hogy az edző visszatér a földön mozdluatlanul fekvő gyerekhez, a karjánál fogva lábra állítja, majd vizet kér a többi gyerektől. Visszemegy hozzá és az áarcába és a fejére önti a másfél literes flakon tartalmát. Azt a felvételt is megosztotta a park, amelyet akkor készítettek, amikor a kisfiú – kárpótlásul a vele történtekért – náluk töltött egy napot.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, nemrég egy rövid videó került nyilvánosságra arról, ahogyan a szolnoki kalandparkban egy férfi egy kisfiút kivisz a rekortánra, majd úgynevezett lábsöpréssel úgy felrúgja, hogy a gyerek a levegőben megpördül és a fejére esik. Volt rajta sisak, így karcolásokkal megúszta az esetet. A férfiről később kiderült, hogy egy karateedző, a Yakuzák SE vezetője és edzője. A történtek miatt a Magyar Karate Szakszövetség A. Tibort megfosztotta danjaitól és edzői engedélyétől, klubját, a jászberényi Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárta a szövetségből. Jászberény önkormányzati képviselői is léptek: egyhangú döntéssel visszavonták A. Tibor korábban megítélt önkormányzati kitüntetését.

Az ügy hátteréről és a férfi áldozatairól a legfrissebb Magyar Hangban is beszámoltunk, ezt itt olvashatják.