Kihallgatták a kisfiút felrúgó karateedzőt

Kihallgatták a kisfiút felrúgó karateedzőt

A pillanat, amikor a karate edző felrúgja a kisgyereket a szolnoki kalandparkban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a hétéves kisfiút felrúgó szolnoki karateedzőt – tudta meg a Magyar Nemzet. A férfiről azt lehetett eddig tudni, hogy külföldön nyaral, de a lap információi szerint hétfőn kiskorú veszélyeztetése gyanújával kihallgatta a rendőrség. (Frissítés: beismerő vallomást tett.)

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, nemrég egy rövid videó került nyilvánosságra arról, ahogyan a szolnoki kalandparkban egy férfi egy kisfiút kivisz a rekortánra, majd úgynevezett lábsöpréssel úgy felrúgja, hogy a gyerek a levegőben megpördül és a fejére esik. Volt rajta sisak, így karcolásokkal megúszta az esetet. A férfiről később kiderült, hogy egy karateedző, a Yakuzák SE vezetője és edzője. A történtek miatt a Magyar Karate Szakszövetség A. Tibort megfosztotta danjaitól és edzői engedélyétől, klubját, a jászberényi Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárta a szövetségből. Jászberény önkormányzati képviselői is léptek: egyhangú döntéssel visszavonták A. Tibor korábban megítélt önkormányzati kitüntetését.

Az ügy hátteréről és a férfi áldozatairól a legfrissebb Magyar Hangban is beszámoltunk, ezt itt olvashatják:

A történtek hátteréről beszélgettünk a cikket jegyző Koncz Tamással lapajánló podcastunkban: