„Bő félórás fantasztikus varázslatra” készíti fel a népet Szentkirályi Alexandra

„Bő félórás fantasztikus varázslatra” készíti fel a népet Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a 2023. augusztus 20-iki tűzijátékról. (Képernyőfelvétel: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden készen áll augusztus 20-ra, az este kilenc órakor kezdődő tűzijátékra mindenkit várnak, hogy együtt ünnepelje Magyarország születésnapját – mondta a kormányszóvivő csütörtökön a Facebookon megosztott videójában.

Szentkirályi Alexandra a pirotechnikai eszközök egy részét bemutatva azt mondta: „bő félórás fantasztikus varázslatra” kerül sora a Duna négy kilométeres szakaszán, benne lézershow, drónshow, fényfestés, tűzijáték és egy „izgalmas újdonság” is lesz, amiért érdemes a Duna felületét is figyelni – írja az MTI.

Kotasz Gergő, a tűzijátékot rendező NUVU Kft. sajtóreferense azt közölte, hogy a tűzijátéknál alkalmazott technológia egyre jobb, így a műsor is egyre látványosabb, idén „34 ezer effekttel” készülnek. A sajtóreferens a kormányszóvivő azon kérdésére, hogy honnan érdemes nézni a tűzijátékot, azt válaszolta, hogy a rakpartról, magaslatokról, de a műsor a televízió képernyője előtt is „nagyon jó látvány lesz”, és egy része az agglomeráció magasabban fekvő területein is látható majd.

Arról, hogy mennyibe kerül az idei tűzijáték, valamint az augusztus 20-iki programsorozat többi eleme, ITT írtunk.