Demeter Szilárd visszavonja gázkamrázós írását és törli Facebook-oldalát

Demeter Szilárd visszavonja gázkamrázós írását és törli Facebook-oldalát

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm – írta Demeter Szilárd a Magyar Nemzet nevet viselő kormánypárti lap szerint közleményben.

– Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. – A közeljövőben ehhez tartom magam – írta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Demeter írása – amelyben Európát Soros György gázkamrájának nevezi – hatalmas felháborodást váltott ki, tiltakozott az izraeli nagykövetség, magyarországi zsidó szervezetek, míg Bajnai Gordon volt miniszterelnök a főigazgató menesztését követeli személyesen Orbán Viktortól.