Donáth Anna: Orbán Viktornak tudnia kellett a pedofil bűntársának kegyelmi ügyéről

Donáth Anna: Orbán Viktornak tudnia kellett a pedofil bűntársának kegyelmi ügyéről

Donáth Anna felszólal a Momentum Novák Katalin lemondásáért szervezett tüntetésén (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szeretném mindannyiunk nevében feltenni a kérdést: tényleg elhiszi bárki ebben az országban, hogy egy ilyen borzalmas, politikailag nyilvánvalóan érzékeny ügy kapcsán Orbán Viktort nem tájékoztatta senki a döntés meghozatala előtt? – erről írt Donáth Anna Momentum-elnök vasárnap azt követően, hogy szombaton lemondott Novák Katalin és Varga Judit is a kegyelmi botrány miatt. 

A politikus szerint Orbán Viktornak tudnia kellett a pedofil bűntársának kegyelmi ügyéről, és ha a kormánypártok „azt hiszik, hogy a Fidesz két legismertebb női politikusának vonat alá lökésével megúszhatják ezt az ügyet, akkor tévednek”. – Miért fogalmazott tegnap Varga Judit volt férje ugyanazokkal a szavakkal, amiket én is mondtam: „Az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”? Hány ilyen ügy lapul még a rendszer felszíne alatt, amiről Orbán Viktor pontosan ugyanúgy tud, ahogy tudott a pedofil bűntársának kegyelmi ügyéről? – tette fel a kérdést.

A párt szombat este kezdeményezte azt is, vonják meg a Novák élete végéig járó havi több milliós juttatásokat.