Egy gyerek meghalt, amikor egy embercsempész mikrobusza balesetet szenvedett

Egy gyerek meghalt, amikor egy embercsempész mikrobusza balesetet szenvedett

Útról lesodródott furgon Ásotthalom közelében 2023. augusztus 10-én (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Embercsempészés miatt büntetőeljárás indult egy orosz férfival szemben, aki egy mikrobuszt vezetve balesetet szenvedett csütörtökre virradóra Ásotthalom közelében – közölte az MTI-vel Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség még éjjel beszámolt róla, hogy halálos baleset történt az 55-ös főúton, Ásotthalom közelében, amikor egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult. A jármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. Később kiderült, hogy az áldozat egy gyermek volt. A helyszínre két megyéből összesen tíz mentőegység érkezett, hat embert súlyos, tizenkettőt pedig könnyebb sérülésekkel láttak el.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a járművet egy embercsempész vezette, aki külföldieket szállított. A mikrobusz utasai ugyanis szír állampolgárnak vallották magukat.