Elindult a nyomozás az MSZP álmentős videója kapcsán, a nő bevallotta, hogy mégsem volt soha mentős

Elindult a nyomozás az MSZP álmentős videója kapcsán, a nő bevallotta, hogy mégsem volt soha mentős

Németh Athina az Egyenes beszéd stúdiójában.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rémhírterjesztés miatt indított nyomozást Korózs Lajos mentős videója kapcsán a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda – közölte az Index. A párt parlamenti képviselője vasárnap tett ki egy olyan videót, amiben egy magát mentősnek mondó nővel beszélgetett a kórházi ágykiürítésekről. Németh Athina többek között olyanokat mondott, hogy tíz beteg ápolását vállalta el, és közülük kilencen kínok között haltak meg az otthonukban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettessel szemben.

A megszólalóról az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Továbbá visszautasította a Szamaritánus Mentőszolgálat is, hogy a nő náluk dolgozna. Szóvivőjük az RTL Híradónak arról beszélt, hogy a mentőállomásukon működik egy átmeneti szálló, néhány évig itt lakott a nő.

A 24-nek egy fejléccel ellátott űrlappal azt igyekezett igazolni Németh Athina, hogy egy magán-mentőszolgálatnál végzi a munkáját. Az AMS Assistance viszont azt közölte, hogy a nyilatkozó nem dolgozik és nem is dolgozott náluk vagy a cég megbízásából. – Annyi információm van róla, hogy egyik volt kollégánknak volt az ismerőse vagy barátnője. Ennek okán valamikor 2009-2012 környékén többször is járt a mentőállomásunkon. Szeretett volna nálunk munkát vállalni – az ismerőse révén –, de végül nem alkalmaztuk őt, mert nem volt olyan munkaterületünk, amire alkalmazni tudtuk volna – mondta a mentőszolgálat ügyvezetője. Németh Athina utóbb az ATV Híradójának elismerte, hogy sosem állt szerződésben mentős céggel.

Korózs Lajos szerdán azt mondta, „az MSZP jóhiszeműen járt el”, és nem ellenőrizték, hogy a riportalany az-e, akinek mondja magát. A politikus hozzátette, ha a nő nem az, akinek mondta magát, vállalnia kell a felelősséget. Mindenesetre belső vizsgálat indult a szocialista párton belül is.