Először csökkent 10 alá az új vuhani koronavírus-fertőzöttek száma

Először csökkent 10 alá az új vuhani koronavírus-fertőzöttek száma

Koronavírus – védőruházatot viselő egészségügyi dolgozó sétál az ágyban fekvő koronavírussal fertőzött betegek között, akik nemrégiben érkeztek a Vuhanban nemrégen felépített ideiglenes kórházba február 5-én (Fotó: MTI/AP/Chinatopix)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre jelentősebb a remény arra, hogy Kínában túljutott csúcspontján a koronavírusjárvány. A Reuters hírügynökség azt közölte, hogy a fertőzés gócpontját jelentő Vuhan tartományban először regisztráltak egyszámjegyű új esetet: a hatóságok szerdán nyolc új megbetegedett személyről számoltak be. Az új fertőzöttek mindegyikét a tartomány székhelyén, Vuhan városában diagnosztizálták. Kína más részeiről pedig összesen hét új fertőzöttről tudnak.

A kínai állami tulajdonú Global Times eközben azt írta, hogy a Vuhanban újraindult az ipari termelés. A 11 milliós városban a koronavírus terjedése miatt gyakorlatilag leállt az élet. A javuló helyzet miatt az utazási korlátozásokat is enyhítették.

Címkék: Kína, koronavírus, Vuhan