Feljelentést tett Szél Bernadett a mátrai erőmű visszavásárlása miatt

Feljelentést tett Szél Bernadett a mátrai erőmű visszavásárlása miatt

Mátrai Erőmű (Fotó: Wikipedia / Civertan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szél Bernadett feljelentést tett a mátrai erőmű visszavásárlása miatt. A független országgyűlési képviselő erről az MTI-hez eljuttatott közleményben adott tájékoztatást.

„A kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőműroncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron. A rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális"

– fogalmaz a képviselő.

Szél szerint a vétel nem szolgálja az ellátásbiztonságot: az erőmű már tavaly is csak félgőzzel üzemelt és így is brutális veszteséget termelt, miközben a jelenleginél olcsóbban is lehet belföldön áramhoz jutni például az alacsony kihasználtsággal működő gázerőművekből. Úgy véli, a jelenlegi kormányzati elképzelések a munkahelyek védelmét sem garantálják, mert szakértői előrejelzések szerint a vállalat már az idén is jelentős, középtávon pedig drasztikus leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos.

Mészáros Lőrinc perrel fenyeget, és sérelemdíjat emleget | Magyar Hang

A nagyvállalkozó nem közszereplőként tekint magára - érvel jogi képviselője, aki szerint a vadászati kiállításon úgy készült vele egy beszélgetés, hogy annak rögzítéséhez nem járult hozzá. Ügyvédje segítségével vetetné le Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó portálunkról azt a hangfelvételt, amelyen indulatosan próbálja lerázni a Hvg.hu újságíróját.

„Egy felelős kormány már most azon dolgozna, hogy megfelelő képzéssel és stratégiával biztonságos munkahelyeket garantáljon az ott élőknek, ezzel szemben az látszik, a kormány inkább palira akarja venni az adófizetőket. A kormány egy leépülőben lévő, kötelezettségei miatt negatív pénzügyi értékű, már az első pillanatban súlyos tőkepótlásra szoruló létesítményt vásárolt ismeretlen áron az adófizetők terhére" – nyomatékosította az ellenzéki képviselő.