Gulyás Gergely a helikopterbalesetről: felvetődött egy drótkötél szerepe

Gulyás Gergely a helikopterbalesetről: felvetődött egy drótkötél szerepe

Airbus H145 M típusú helikopter. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Honvédség saját halottjának tekinti a szerdán halálos helikopterbalesetet szenvedett magyar katonákat, a honvédség gondoskodik a temetésükről és a családjukról is – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfóján. A szerencsétlenséget szenvedett magyar katonák neveit, szolgálati útjukról további információkat nem kívánt közölni, ezt majd a Honvédelmi Minisztérium teszi meg, ha ennek idejét látja.

A tárcavezető a tájékoztatón ismertette a már tegnap megismert információkat is a balesetet szemvedett Airbus helikopterről. Az RTL a baleset okairól érdeklődött, és rákérdezett arra a horvát sajtóban megjelent információra, miszerint drótkötél lehetett a helikopter útjában, amibe beleakadhatott. Gulyás Gergely azt mondta: valóban felvetődött egy drótkötél szerepe a balesetben, de még tart a vizsgálat. – Ha valóban volt drótkötél, akkor azt jelölni kellett volna a térképen – jelentette ki a miniszter.

Időközben a horvát sajtó arról számolt be, hogy megtalálhatták a baleset harmadik áldozatát.