Gyöngyösi Márton tisztázó nyilatkozatot vár a Völner-ügyben

Gyöngyösi Márton tisztázó nyilatkozatot vár a Völner-ügyben

Gyöngyösi Márton (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök tisztázó megnyilatkozását kérte szombati budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, a párt európai parlamenti képviselője a végrehajtói kamara elnöke és az igazságügyi tárca korábbi második embere, Völner Pál közötti, kiszivárgott telefonbeszélgetés során elhangzottak miatt.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, a nyugati civilizációban páratlan botrány, hogy – mint az a sajtóban megjelent – a tárca volt politikai államtitkára egy választási kampány ideje alatt politika ellenfeléről kér információkat, lejárató anyagokat. „Ez akkor is bűncselekmény, ha az érintett – jobbikos – riválisról nem találtak terhelő adatokat” – közölte az MTI által is idézett Gyöngyösi Márton.

A Jobbik elnöke szerint nap mint nap olyan hírek látnak napvilágot, hogy a kormány „egy harmadik világbeli félfeudális diktatúra irányába, és nem pedig az európai civilizáció irányába” viszi az országot.

Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatóján arról beszélt: Orbán Viktornak arról kellene nyilatkoznia, milyen garanciákat tud nyújtani arra, hogy az igazságügyi tárca a jövőben átláthatóan működik, „mikor fog megszabadulni” attól a kormánytagtól, akinek minisztersége idején a kifogásolt eset történt, illetve milyen változásokat kíván a kormányzásban és a kormányban végrehajtani annak érdekében, hogy Magyarország egy európai ország legyen. A Jobbik elnöke azt is hozzátette, a legfőbb ügyésznek arról kellene nyilatkoznia, hogy ennek az ügynek „utána akar-e járni”.