Gyurcsánytól kapta Márki-Zay a lejárató anyagokat

Gyurcsánytól kapta Márki-Zay a lejárató anyagokat

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Személyesen Gyurcsány Ferenctől kapta meg Márki-Zay Péter azt a dossziét, amely állítólag a Fidesztől származik és lehetett volna használni a lejáratására – ez derült ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szavaiból, aki az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a történtekről. A Demokratikus Koalíció egyelőre nem árulja el, hogy honnan szerezték meg a dokumentumokat.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy Márki-Zay Péter hétfőn délelőtt egy olyan dossziét mutatott be, amelyben a vele kapcsolatos, lejárató szándékú információk szerepelnek. Elmondása szerint ezt a Demokratikus Koalíciótól kapta, hozzájuk pedig a Fidesztől jutott el. Gyurcsány Ferenc pártja mindenesetre nem használta fel a dokumentumokat az előválasztási kampányban.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje később nyilvánosságra is hozta a dokumentumcsomagot. Habár korábban arról beszélt, hogy a pártállami időket idézik a kormány megfigyelési ügyei, ez a csomag nagyrészt újságcikkekből áll, de található benne Wikipédia szócikk és kanadai fotó is.

Márki-Zay Péter a műsorban annyit mondott, hogy a dokumentumokat kedden kapta meg a Demokratikus Koalíció vezetésétől, éppen aznap, amikor találkozott Gyurcsány Ferenccel. Azt ugyanakkor neki sem árulták el – hiába kérdezte –, hogy pontosan melyik fideszestől származnak. Úgy fogalmazott, hogy a bizalomépítés jele volt, hogy átadták neki a dossziét, amely – szavai szerint – házilagos módszerrel lett összeállítva, mégis komolynak próbálták feltűntetni.

Azért csak hétfőn hozta egyébként nyilvánosságra, mert nem akarták az október 23-i ünnepségükről elterelni a figyelmet.

A műsor vendége volt a DK-s Arató Gergely is, ám állítása szerint ő nem is tudja, hogy kitől származik az ominózus dosszié. Szerinte ráadásul nincs is ennek jelentősége.