Hadházy is úgy tudja, hogy baj esetén a kormány határon túli választókerületekkel menekülne

Hadházy is úgy tudja, hogy baj esetén a kormány határon túli választókerületekkel menekülne

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megerősítem Magyar Péter tegnapi meredek állítását: a kormány arra készül, hogy ha kell (értsd: bajban vannak), akkor Erdélyben és a Vajdaságban új egyéni választókerületeket alakít ki (információim szerint kilencet) – írta Hadházy Ákos hétfői Facebook-bejegyzésében.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy erről a tervről ő maga is többször beszélt és írt. Értesülése szerint a törvény tervezett módosítása már 2021 őszén ott volt Varga Judit asztalán, amikor az előválasztások után a közvéleménykutatások azt mutatták, hogy a Fidesz bajban lehet. Amennyiben valóban módosítanák a törvényt, akkor Hadházy szerint a határontúli levélszavazatok már nem csak 2-3 plusz listás képviselőt, hanem összesen 11-14 plusz parlamenti helyet hoznának Orbánnak (ami ugye 22-24 fős előnyt jelent valójában). A tervet végül 2022 elején elvetették, mert a közvéleménykutatások azt mutatták, hogy a háborús propaganda jól működik, nem lesz erre szükség.

A képviselő emlékeztetett, ő maga ugyan nem tudta igazolni az értesülését, aminél Magyar Péter mostani közlése viszont annyival erősebb, hogy 2021-ben még Varga Judit férje volt, tehát első kézből értesülhetett a piszkos tervezetről.

Magyar Péter vasárnapi élő bejelentkezésében egyebek mellett arról beszélt, hogy teljes körű konzultációt akarnak indítani, és részletes programmal kényszerítenék rá a Fideszt a szakmai párbeszédre, illetve hogy információik szerint az önkormányzati és EP-választások eredménye miatt a Fidesz átrajzolná a választókörzeteket, továbbá hogy állítólag egyéni választói körzeteket akar kialakítani a környező országok magyarlakta területein. Az Atv.hu megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot a határontúli választókerületek ügyében, akik úgy reagáltak, hogy „ostobaságokkal nem foglalkozunk”.