Magyar Péter: Sokan újra a csodaszarvast várják

Magyar Péter:  Sokan újra a csodaszarvast várják

Magyar Péter beszédet tart a Tisza-pikniken a Margitszigeten 2024. augusztus 20-án. (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország születésnapja van: hazánknak, amelynek azt köszönhetjük, hogy a világon van számunkra hely, ahol otthon lehetünk, ahol élnünk, halnunk lehet, ahol együtt nevethetünk, együtt sírhatunk, ahol együtt nevelhetjük gyermekeinket – e szavakkal kezdte ünnepi beszédét a Margitszigeten Magyar Péter. A beszédre a zivatarveszély miatt a tervezettnél egy órával korábban, délután öt órakor került sor.

Magyart egyébként az István, a király „Te kit választanál” című dalával vezették fel. – Szeretjük, de még inkább szeretnénk ezt a hazát szépnek és boldognak, szabadnak látni – mondta. „De vajon miért van az, hogy nem érezzük magunkat sem teljesen szabadnak, sem tökéletesen boldognak? Miért van az, hogy nemcsak élni, hanem lassan már meghalni is nehéz ebben a hazában? Miért van az, hogy ezen a születésnapon a tavalyihoz képest is is kevesebb okot találunk az ünneplésre, az örömre? Miért van az, hogy sokan úgy érzik, régen minden jobb volt?” – sorolta a kérdéseit. Az ország a rendszerváltás óta nem igazán tudja, merre menjen, „mára már leginkább sehova se tartunk. Sőt, egyre határozottabban látható módon visszafordulunk az egyszer már elhagyott múlt felé. Bizony sokan újra a csodaszarvast várják, ami majd új életre kelt bennünket.” Ugyanakkor egyre többen látják úgy Magyar szerint, hogy rossz irányba mennek a dolgok, és érzik úgy, hogy változásra van szüksége a hazának.

– Szent István király nem ilyen hazáról álmodott, nem ilyen országnak fektette le az alapjait bő egy évezreddel ezelőtt – jelentette ki. István király  nem olyan országról álmodott, ahol az extrém hőségben, egészségügyi válsághelyzetben Orbán Viktor az Adrián nyaral, a miniszterek pedig luxusjachtokon pezsgőznek azon a pénzen, amit a magyar emberek megmentésére kellett volna fordítaniuk – folytatta Magyar. Ezután Szent István törvénykönyvét idézte, amelyben a rágalmazóknak nyelvkivágást javasolt István király. Magyar Péter szerint jelenleg „olyan ugrálóvárban élünk, amit éppen feje tetejére állított a szél. A rémült, vesztüket érző szolgálók pedig visznek mindent, amit csak érnek”. István király úgy látta bölcs előrelátással, hogy egy, a Nyugathoz tartozó Magyarország a jövő útja, és ez adhatja a várt biztonságot. Ennek köszönhetjük, hogy ma van hazánk. Ám a jelenlegi kormány hátat fordított mindannak, ami Szent István király akarata volt – fogalmazott a pártelnök. Nem egyeztetnek, félnek a kompromisszumoktól, rettegnek az ellenvéleménytől, lezüllesztik az oktatást, elszabadítják az inflációt, magukra hagyják a kórházakat, a betegeket és a szegényeket.

– Az ígéretek lopássá korcsosultak. Emlékeztek a három gyerek, négy kerék, három szoba ígéretére? Mára már a három szobát télen sokan nem tudják kifűteni, orvos sincs lassan, aki a gyerekeket gyógyítsa, és a négy kerékhez sokaknak nem marad pénze tankolni. Nagyon nem erről volt szó az elején. A ti gyermekeiteknek, a ti unokáitoknak is joga van a jól felszerelt iskolához, a minőségi oktatáshoz, a megfelelő fizetéshez, a kipihent orvosokhoz, a klimatizált rendelőkhöz, és a félelem nélküli szabadsághoz – mutatott rá Magyar.

Magyarországon szerinte változásra van szükség. A Tisza Pártnál azon fognak dolgozni, amikor megkapják a felhatalmazást, hogy az elégedett, boldog emberek Magyarországát építsék, ahová jó lesz visszajönnie a külföldre menekült honfitársaknak is. Milliárdok elpufogtatása helyett, a társadalom peremén élő milliók felkarolására, a tömegközlekedés rendbetételére, a szomszéd népekkel való barátság építésére, a kkv-k támogatására, az innováció elősegítésére és számos, az ország építéséhez szükséges akcióra lenne szükség Magyar szerint. – Istvánt nem véletlenül tiszteljük Szentként. Erőteljes, független Magyarország megteremtéséért küzdött, amely oltalmazza és segíti a benne élőket, amely nem kitaszít, hanem befogad. Szent István nem kifosztotta a hazáját, hanem dolgozott érte. Ő nem nyaralni ment, hanem elsőként indult a csatába – célzott megint Orbán Viktorra.

A miniszterelnöktől azt kérte, hogy „amikor a családtagjaival és a többi milliárdossal a Karmelita palota csodás teraszáról nézi az esti tűzijátékot, akkor jusson eszébe egy pillanatra a hárommillió létminimum alatt élő magyar. A tűzijáték fényeinél pedig gondoljon arra, hogy az ellopott ezermilliárdokból mennyi hasznos fejlesztést lehetett volna elvégezni az egészségügyben és az oktatásban.” Magyar Péter azt hangoztatta, a Tisza Párt minden szempontból készen akar állni a kormányzásra, mire megérkezik a magyar néptől a felhatalmazás. Ennek jegyében építik közösségüket, bevonják a legjobb szakembereket, megtalálják a legjobb jelölteket, s dolgoznak az anyagi bázis megteremtésén is. Végül ígéretet tett arra, hogy leendő kormányának egyik legfontosabb posztja az egészségügyi miniszter lesz, aki minden szükséges politikai felhatalmazást és költségvetési támogatást megkap ahhoz, hogy Semmelweis Ignác hazájában a magyar emberek ismét emberhez méltó körülmények között gyógyulhassanak. 

 

 

 

 

Címkék: Magyar Péter