Mozdonyvezető és utas együtt próbálta visszatenni a mátészalkai vonat ajtaját

Mozdonyvezető és utas együtt próbálta visszatenni a mátészalkai vonat ajtaját

A leszerelt ajtó félretéve (Forrás: Mátészalkaleaks/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egy felszálló utas erőteljesen kirántotta az ajtót, ami elmozdult a foglalatából, ezért nem záródott be, a mozdonyvezetővel együtt próbálták a helyére rakni, de nem sikertelenül, kibillent, így inkább feltették a folyosóra – ezt írta a MÁV sajtóosztálya, miután megkerestük őket a Mátészalka és Ópályi között leszerelt ajtóval közlekedő motorvonat ügyében. Az esetről a Mátészalkaleaks civil szervezet Facebook-oldala tájékoztatott, utasok beszámolóira hivatkozva.

A MÁV sajtóosztálya arról is beszámolt lapunknak, hogy az ajtó nélküli kocsin valóban voltak utasok, de közlésük szerint „a jegyvizsgáló a folyosón tartózkodott, vigyázott az utasokra és tájékoztatta őket a megfelelő leszállási irányról. A mátészalkai állomáson a kocsit kivették a szerelvényből. Mivel itt menetrend szerint 37 perces tartózkodás ideje van a vonatnak, így 5 perces késéssel indult tovább és érkezett Fehérgyarmatra”.

Kedden két mozdony égett ki az ország vasútjain, amin egyre sűrűbbek a gondok, annyira, hogy akár egyetlen nap alatt bekövetkező néhány baleset az egész vasúti közlekedést meg tudja bénítani. Vitézy Dávid szerint ebben Lázár Jánosnak nagy felelőssége van, a lapunknak adott interjúban a közlekedési szakértő arról beszélt, hogy szerinte le is kellene mondania az építési és közlekedési miniszternek.