Harminc tanár, köztük a Fazekas számos pedagógusa kapott figyelmeztető levelet

Harminc tanár, köztük a Fazekas számos pedagógusa kapott figyelmeztető levelet

Ülősztrájkba kezdtek a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei AMI diákjai (Fotó: Tanárok a tanárokért Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iskolaigazgatók csütörtökön a tankerületek kérésére 30 tanárt figyelmeztettek levélben, ebből 14-en a 8. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban dolgoznak – tudta meg a 444. 

A Tanárok a Tanárokért mozgalom közösségi oldalán is bemutatnak egy ilyen fenyegető levelet, amelyben a tanárnővel közlik, hogy „több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát”, majd figyelmeztetik, hogyha újra megtagadja a munka felvételét, akkor rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják. Szerintük az órák elmaradása, az előre be nem jelentett munkabeszüntetés korlátozza a tanulók tankötelezettségének teljesítését.

Szerdán a tankerületi vezetők – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusát rúgták ki. Ennek hatására szerda este tüntetés volt a Belügyminisztériumnál, csütörtökön pedig országszerte számos iskolában ülősztrájkot, polgári engedetlenséget, munkabeszüntetést tartottak.