Hoppál Péter odaszólt a lengyel kormánynak

Hoppál Péter odaszólt a lengyel kormánynak

Feszület megformázása drónokkal a Szent István-napi tűzijáték közben 2023. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törökország, Oroszország, Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Katar – csak néhány ország, amelyet Hoppál Péter, korábbi kulturális államtitkár felsorolt, hogy felköszöntötték Magyarországot augusztus 20-án. Véleménye szerint a Nyugattól nem meglepő, hogy nem tette ezt, de külön kiemelte a lengyel kormányt, amelytől szintén elmaradt az üdvözlés. – A lengyel kormány, más európaiak...? – tette fel a kérdést közösségi oldalán.

Az elmúlt napokban az állami ünnep és az elkezdődött atlétikai világbajnokság apropóján „diplomáciai nagyüzem” volt itthon. Orbán Viktor vasárnap több keleti ország vezetőjét is fogadta, köztük Recep Tayyip Erdogan török elnököt is, majd hétfőn is folytatódtak a találkozók. Néhány név, akikkel a kormányfő és a kormány egyeztetett: Recep Tayyip Erdoğan – török elnök, Ilham Aliyev – azerbajdzsáni elnök, Savkat Mirzijojev – üzbég elnök, Tamím bin Hamad ál-Száni – katari emír vagy éppen Szadir Zsaparov – kirgiz államfő.

Címkék: Hoppál Péter