Előválasztás: Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet is nyilvántartásba vették

Előválasztás: Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet is nyilvántartásba vették

Pálinkás József (b), Márki-Zay Péter (k) és Karácsony Gergely (j) a sajtótájékoztatón

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Előválasztási Bizottság 2021. augusztus 13-i ülésén nyilvántartásba vette Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét és Pálinkás Józsefet, az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltjét – olvasható az Előválasztás 2021 Facebook-oldalán. 

Rajtuk kívül Dobrev Klára, Jakab Péter, Fekete-Győr András és Karácsony Gergely nevezését fogadta már el az Országos Előválasztási Bizottság, így összesen hat ellenzéki politikus szállhat ringbe a miniszterelnök-jelöltségért.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a közösségi oldalán is megemlékezett erről. Mint írja, miniszterelnök-jelöltként és országgyűlési képviselőjelöltként is regisztráltatta magát hivatalosan az ellenzéki előválasztásra. A szükséges dokumentumok benyújtása mellett a minden jelölt számára előírt megbeszéléseken is részt vett kedden és pénteken.

A hódmezővásárhelyi polgármester a napokban már ismertette döntését, hogy melyik párt frakcióját erősítené: győzelme esetén a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt frakciójába, ha pedig az Új Világnak nem jönne össze a frakcióalakítás, akkor a Párbeszéd képviselőcsoportjába ülne be. 

A Magyar Narancs hívta fel a figyelmet arra, hogy Pálinkás József, az Új Világ Néppárt debreceni egyéni körzetben induló elnöke a Jobbikot jelölte meg másodlagos befogadó frakcióként arra az esetre, ha saját pártjának nem lenne meg a frakcióalakításhoz szükséges öt képviselője, erről tanúskodik egyébként az Előválasztás 2021 Facebook-oldala is.