Jakab Péter: Magok vagyunk

Jakab Péter: Magok vagyunk

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egészen meglepő képpel igyekezett ábrázolni Jakab Péter, hogy a Jobbik és főként annak szavazói igazából nem is tűntek el. – Megpróbáltak eltemetni minket. Nem tudták, hogy magok vagyunk – írta a közösségi oldalán. A pártelnök minden bizonnyal arra gondolhatott, hogy ők – akárcsak a magok – most fognak igazán szárba szökkenni. Bár az nem világos, hogy ezt vajon a mostani helyzetre érti-e, hiszen akkor az a kérdés, hogy a kampányban mi volt a Jobbikkal. Amennyiben viszont egy korábbi időszakra gondolhatott, mint azt a múltidő is jelzi, akkor az nem világos, hogy pontosan mikorra és a mostani már a szárba szökkenés időszaka-e.

Mindenesetre a posztja alatti kommentek jelentős része nem arról árulkodik, hogy a követői nagyra értékelnék ezt az önkifejezést.

A Jobbik számít az április 3-i választások egyik legnagyobb vesztesének: míg 2018-ban 26 képviselőt juttathattak az Országgyűlésbe, most már csak 10-en ülhetnek be. Az ellenzék számára kudarcos eredményeket hozó parlamenti voksolás után több elemző és politikus is hibáztatta őket, mondván, elpártoltak a szavazóik, egy részük vélhetően a Mi Hazánkat, másik részük pedig inkább a Fideszt választotta. Jakab Péter ezt rendre igyekszik elhárítani, ő Márki-Zay Pétert, a közös miniszterelnök-jelöltet okolja az ilyen arányú vereségért.

A Jobbikban egyébként jövő hétvégén lesz tisztújítás, amikor új elnököt és elnökséget választanak. Jakab Péter még tavaly decemberben jelezte, hogy újraindul a székért, azóta erről a témáról hivatalosan nem kommunikált. Kihívója viszont máris akadt, Stummer János, aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát is vezette, most azonban nem jutott be a parlamentbe.

Címkék: Jobbik, Jakab Péter