Január 31-én helyezik végső nyugalomra Tamás Gáspár Miklóst

Január 31-én helyezik végső nyugalomra Tamás Gáspár Miklóst

Tamás Gáspár Miklós (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 31-én a budapesti Farkasréti temetőben helyezik végső nyugalomra a vasárnap elhunyt Tamás Gáspár Miklós filozófust – ezt a család közölte a Transtelexszel. A gyászjelentés szerint a nyilvános temetés délután fél 3-tól lesz.

Tamás Gáspár Miklós filozófus, a Szabad Demokraták Szövetsége egykori országgyűlési képviselője, a rendszerváltás előtti demokratikus ellenzék aktív és egyik legismertebb tagja 74 éves korában hunyt el.

2021 tavaszán készítettünk legutóbb interjút vele, amit itt olvashatnak:

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.