Kárpátaljai menekültekkel találkozott Orbán Viktor

Kárpátaljai menekültekkel találkozott Orbán Viktor

Orbán Viktor a keleti határon (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kárpátaljáról érkezett menekültekkel találkozott Orbán Viktor – a miniszterelnök erről a Facebook-oldalán osztott meg egy rövid videót. A felvételen az látszik, ahogy két nővel és a velük együtt lévő három gyermekkel kezet fog és beszélget röviden, megkérdezi például, hogy vannak. – Rosszul, voltunk jobban is – mondja a nő, aki azt is elárulja, hogy Kárpátaljáról, az ungvári járásból érkeztek. A határig autóval vitték őket, onnan pedig majd busszal viszik őket tovább. – Adtak szállást – teszi hozzá arra a kérdésre, hogy van-e hová menniük.

A videó szerint Orbán Viktort arról is tájékoztatják, hogy húsz főnek van még Vásárosnaményban hely, illetve Aranyosapátitól kezdve több település is segít, ezt a katasztrófavédelem intézi. Akinek nincs rokona vagy barátja, annak megoldják a szállásukat. – Lesz szállás is meg étel is – teszi hozzá a kormányfő.

A videó mellé egyébként annyit írt ki, hogy „Mindenkiről gondoskodunk. A háborús menekülteket Magyarországon barátok várják.”

A Magyar Hang helyszíni tudósítói szombaton beszámoltak róla, hogy a kora délutáni órákban a beregsurányi határátkelőhöz látogatott Orbán Viktor. Először elment az ott lévő katonákkal és rendőrökkel beszélni, majd válaszolt néhány újságírói kérdésre, végül elhajtott. Azt is megírtuk, hogy a miniszterelnök érkezésével egy időben vittek csak a határra mobil illemhelyeket, illetve hőgombákat.

Percről percre tudósításunkat az orosz–ukrán háborúról itt olvashatja.