Kásler: Nagy erőkkel folyik az egészségügy fejlesztése

Kásler: Nagy erőkkel folyik az egészségügy fejlesztése

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy erőkkel folyik a magyar egészségügy fejlesztése, hogy a kor színvonalának megfelelő állapotban kezdhessen működni a világjárvány végével – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított urológiai osztályának átadásán.

Az MTI tudósítása szerint Kásler Miklós hozzátette: a koronavírus-járvány minden erőforrást, figyelmet lekötött az utolsó egy évben, de mindezek mögött megkezdődött a magyar egészségügy teljes átalakítása, a kormány nagy erőkkel támogatja a magyar egészségügy fejlesztését, az infrastruktúra javítását, az eszközök, műszerek beszerzését.

A fejlesztések célja, hogy a magyar egészségügy a kor színvonalának megfelelő állapotban kezdhessen működni a világjárvány végével. Felidézte: az utóbbi tíz évben 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik.

A miniszter elmondta, az 1980-ban alapított Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tradíciói jelentősek, elsősorban az urológia tekintetében, az Egészséges Budapest Programban (EBP) több mint 550 millió forintból felújították a kórház központi telephelyén az urológiai osztályt, a felújított terület nagysága 750 négyzetméter.