Képeken a rendhagyó módon tízkor kezdődött tűzijáték

Képeken a rendhagyó módon tízkor kezdődött tűzijáték

Tűzijáték Budapesten 2024-ben. (Fotó: Magyar Hang/György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Este tízkor, egy órával a tervezett kezdés után megkezdődött az augusztus 20-i tűzijáték. Az eső alábbhagyott, elállt, a tömegek kivártak és megtartották az ünnepnap záróeseményét a Duna-parton. A műsort különleges, két részes drónshow, melyben ezerháromszáz drón összehangolt repülése látható és  fény- és lézershow egészíti ki. Hunor és Magor történetével indult a látványosság, akik a csodaszarvas nyomába eredtek.

A több mint huszonkilencezer pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról – köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról – lőtték a magasba a szakemberek, akik hat hónapja készültek az eseményre. Seres Anikó, a montreali tűzijáték-világverseny díjazottja felelt a pirotechnikai részletekért, míg Besnyő Dániel a fényfestés és látványtervezés mestere. A művészeti koncepció kidolgozásában Iványi Árpád és Réti Barnabás vett részt.

 

 

 

 

 

 

Címkék: tűzijáték