Koronavírus: újabb tíz ember halt meg Magyarországon

Koronavírus: újabb tíz ember halt meg Magyarországon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1458 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109 főre emelkedett az elhunytak száma. 120 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt – közölték hétfő reggel a hivatalos honlapon.

Az igazolt fertőzöttek száma vasárnap óta 48 fővel nőtt, ez alacsonyabb az elmúlt napok átlagánál. A mintavételek száma 34 819, 1287-tel több, mint előző nap volt. Az elmúlt 24 órában 2 fő távozott gyógyultan.

Mint a koronavírus.gov.hu oldalon írják, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Figyelmeztetnek, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

„A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött. Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét” – olvasható a honlapon.

Címkék: koronavírus