Borkai-ügy: ellentmondás van a Kubatov által elmondottak és a volt polgármester vallomása között

Borkai-ügy: ellentmondás van a Kubatov által elmondottak és a volt polgármester vallomása között

(Kubatov Gábor (Fotó: Wikipédia/Menyhért12)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 444 riportere kérdezte a kötcsei piknikre érkező Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját, hogy megerősíti-e azt, amit Borkai Zsolt a rendőrségi vallomásában mondott, hogy ő már egy évvel korábban is tudott az önkormányzati választási kampányban előkerült szexvideójáról.

 „Nem csak én, erről pletykák voltak, a sajtó is tudott erről” – válaszolta Kubatov Gábor. Hozzátette: nem látta a felvételeket, erkölcsi és morális okokból sem néz meg ilyeneket. Csak pletykákat hallott erről.

És hogy nem érezték-e veszélyesnek a választások előtt? „Ezek csak pletykák voltak. Én most is csodálkozom rajta, hogy valaki ilyen dolgot csinál” – fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktort is értesítette-e erről a videóról, a választ megkerülve úgy felelt, hogy „ezek pletykák voltak, mindenki beszélt róla”. A riporter jelezte többször is, hogy a sajtó biztosan nem tudott erről korábban.

Arról is kérdezték Kubatovot, hogy miképpen lehet közös képe vele F. Gábornak, akinek a nyomozók gyanúja szerint köze lehetett a szexvideó elkészítéséhez. A Fidesz pártigazgatója erre azt választotta, hogy csak egy Fradi-drukker, aki odaült mellé, csináltak egy képet, de semmit nem tud róla.

A lap később újabb cikkben összevetette Borkai Zsolt vallomását a Kubatov Gábor által elmondottakkal, és ez alapján több ellentmondást is talált.

Például Borkai arról beszélt, hogy még egy évvel a botrány kirobbanása előtt, 2018 őszén kereste meg azzal a Fidesz észak-nyugat-magyarországi regionális pártigazgatója, hogy Kubatov beszélni akar vele, ezért meg is szerveztek egy találkozót a győri Aranyhal étterem szeparált helyiségében. „Gábor leült velem szemben és közölte velem, hogy Budapesten kompromittáló felvételek és videók keringenek rólam. Lehet, hogy nem ezt a szót használta, de ez volt a lényeg. Mondta, hogy egy hajón vagytok, és ott készültek. Mondtam neki, hogy én csak képekről tudok, szerintem nincsenek felvételek, ő viszont közölte, hogy biztos hogy vannak felvételek, mert azokat is látta.” Arról is biztosította Kubatov a vallomás szerint, hogy utánanéz a dolgoknak, de a pártnak és a karrierjének biztosan nem fognak ártani a felvételek, csak a magánéletében lehetnek gondok miatta.

Majd, szintén a vallomás szerint, 2019 elején Kubatov a Lendvay utcai Fidesz-székházba hívta. „Ő azt mondta nekem, hogy beszélt a nagy főnökkel, ezek a felvételek magánügynek tekinthetőek, ez mindenkinek a magánügye. Minden valószínűség szerint kampányidőszakban előveszik ezeket a felvételeket, és ha így lesz, akkor a jobboldali médiát blokkolni fogják, vagy valami hasonló politikai szót használt. A lényeg, hogy a jobboldali sajtó nem fog foglalkozni vele.”

2019 tavaszán aztán már Kocsis Máté és Kósa Lajos is jelezte Borkainak, hogy tudnak a felvételekről. Borkainak úgy tűnt, Kósa maga is látta a felvételeket, de hogy Kocsis látta-e vagy csak hallott róluk, azt nem tudta megmondani. Ráadásul, szintén Borkai szerint Kubatov már a botrány kirobbanása előtti napon tudott a blogról, és hogy mi fog megjelenni rajta.

Érdekesség, hogy Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció szombathelyi képviselőjelöltje, akit a nyomozók azzal gyanúsítanak, hogy ő az ördög ügyvédje, a 444-nek szerdán adott videóinterjújában arról is beszélt, hogy elmélete és ilyen irányú értesülései szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai „részben fusiban” rádolgoztak Borkaira és körére annak érdekében, hogy egy esetleges kompromittáló anyaggal jobban fogni lehessen őket.