Márki-Zay: az országnak egy harmincéves háborút kell lezárnia

Márki-Zay: az országnak egy harmincéves háborút kell lezárnia

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter interjút adott a 444-nek, amelyben a keményebb második fordulós előválasztási kampányról, a kiélezett hangulat csitításáról, egyes polgármesterek állítólagos megzsarolásáról, illetve Karácsony Gergely visszalépésének hátteréről is beszél.

Márki Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy „vannak bizonyos íratlan szabályok, amiket egy ellenzéki előválasztáson be kell tartani. Szerinte nem elfogadható, hogy egymás személyét, családját, lejáratókampány céltáblájává teszik a közösségi médiában, az egyik fél szervezett kommentelői”.

Elmondta, hogy az első fordulóban sok DK-s egyéni képviselőjelöltet támogatott, vagyis „az együttműködés hiánya egész biztosan nem nála van”. Viszont azt állítja, hogy a másik oldalról megkeresik az MMM támogatóit, és arra akarják rávenni őket, hogy nyilvánosan kritizálják Márki-Zayt. A jelölt állítása szerint „azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.”

A második fordulós esélyekről elmondta, hogy arra számít, hogy Dobrev Klárára 200-250 ezren szavaznak majd, vagyis ezt a számot kell meghaladnia ahhoz, hogy ő nyerjen. Tehát minimálisan félmillió szavazó szükséges a győzelméhez a becslése szerint.

„Nincs olyan választási eredmény és elemzés, ami azt mondaná, hogy Dobrev Klárának esélye lenne Orbán Viktor legyőzésére. Persze megtörténhet a csoda, lehet, hogy tévedek, és lehet, hogy le tudná győzni, de eddig 11 évig semmilyen jelét nem láttuk ennek. Ha Dobrev Klára győz, én mindent meg fogok próbálni, hogy akkor is legyőzzük Orbán Viktort. De azért a következő négy nap tétje óriási” – mondta Márki-Zay Péter.