Márki-Zay: Naponta jelennek meg a lejárató cikkek

Márki-Zay: Naponta jelennek meg a lejárató cikkek

Márki-Zay Péter facebookos bejelentkezése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Máris reagált Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje Kész Zoltán péntek reggeli nyílt levelére, amelyben megkérdőjelezték a kampánypénzekkel való elszámolása tisztességét. 

Mint írja, „naponta jelennek meg a lejárató cikkek”, és úgy látja, valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől.

Márki-Zay bejegyzése szerint csütörtökön ismeretlen pártemberekre hivatkozva olyanok kérdőjelezték meg az összellenzéki kampány adománygyűjtését és az állítólag fennmaradó adományok jogosultságát, akik velük ellentétben „eddig sem civil adományokból és egyáltalán nem átláthatóan gazdálkodtak”.

– Az MMM a kampány során mindig a saját nevében és saját felelősségére kért támogatásokat, azokkal átláthatóan el fog számolni, a maradványt – ha lesz – azonban jogi okból nem adhatja át egyetlen pártnak sem, hiába sugallják most ezt újságcikkben egyesek – szögezte le.

Márki-Zay ugyan posztjában nem nevezte meg Kész Zoltánt, de minden bizonnyal az MMM elnökségi tagjának állításaira reagált. Kész azt írta, hogy az MMM vezetőségi tagjaként attól teszi függővé vezetőségi tagsága fenntartását, hogy Márki-Zay még ebben a hónapban „rendesen” elszámol a kampánypénzzel. Kész szerint fillérre pontosan kell megtudni, hogy mire költötte el a Mindenki Magyarországa Mozgalom a támogatók pénzét, illetve ki kell derülnie a nyilvánosság számára, hogy a kampányra átutalt támogatásokból megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz.

Márki-Zay néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy „létrehozzák a civilek pártját”, ez az ötlet azonban nem aratott osztatlan sikert szövetségesei körében sem. Lukácsi Katalin és Hadházy Ákos már bejelentették, hogy nem lépnek be Márki-Zay Péter új pártjába, sőt nem is támogatják a kezdeményezést. 

Lukácsi Katalin egyébként csütörtökön teljes terjedelmében nyilvánosságra hozta levelét, amelyet eredetileg a belső körbe szánt, az MMM és a Kossuth Körök tagjainak. Ebben többek között azt írja, nem indul a mozgalom tisztújításán, háttérbe vonul, és ennek egyik oka az, hogy nem szeretne aktív szerepet vállalni most egy olyan politikai közösségben, amelyet Márki-Zay vezet. – Jó és tisztességes embernek tartom, de nem tartom jó vezetőnek. Jó vezetőnek nem születik az ember, azt ki lehet tanulni, az évek számától függetlenül meg lehet hozzá érni – tette hozzá.

Szerinte Márki-Zaynak vigyáznia kell és komoly önvizsgálatot kell tartania ahhoz, hogy nehogy ő is olyan tehertétele legyen a magyar közéletnek, mint amivé Gyurcsány Ferenc vált.