Megkérdezték Nagy Istvánt, miért nem reagál a Magyar Hang kérdéseire

Megkérdezték Nagy Istvánt, miért nem reagál a Magyar Hang kérdéseire

Nagy István (Fotó: Nagy István / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Miért nem válaszol a minisztérium a Magyar Hang – tormával kapcsolatban feltett – kérdésére?” – erről kérdezte Vadai Ágnes, a DK politikusa írásban Nagy István agrárminisztert. Az eset előzménye, hogy lapunk szembesítette a tárcát a több ezer hajdúsági tormatermelő panaszaival, akiknek megélhetése is veszélybe sodródott, mivel a kereskedők a tavalyi ár feléért, kilónként 300 forintért hajlandóak csak felvásárolni terményüket. Ugyan ezzel kapcsolatban többször és több fórumon is küldtünk kérdéseket, válaszokat nem kaptunk. Nem küldte el álláspontját a sajtóosztály, nem reagált saját Facebook-oldalán az ott egyébként igen aktív Nagy István, sőt, Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár sem válaszolt a neki személyesen átadott kérdéssorunkra. 

Vadai Ágnes cikkünk kapcsán nemcsak arról faggatta Nagyot, miért nem reagáltak, hanem azt is kérte tőle, tegye közzé, kik az Agrárminisztérium (amúgy közpénzből fizetett) sajtómunkatársai.

„Magyarország tormatermelő nagyhatalom, az agrártárca pedig elkötelezett abban, hogy az agrártámogatásokkal tovább erősítse ezt a pozícióját” – írta válaszában Nagy István, aki szerint ők rendszeresen tájékoztatják a nyilvánosságot az ágazat helyzetéről, a gazdálkodók támogatásáról és a pályázati lehetőségekről is a tárca kommunikációs felületein. Rövid válaszában Nagy István nem tért ki arra, miért nem válaszol a Magyar Hangnak, bár az Vadai kérdésének tárgyában is szerepelt.

Az agrártárca konok hallgatása egyébként kiterjed a felügyelete alá tartozó társaságokra is. Amikor a migráció magyarországi áldozatairól írtunk, engedélyt kértünk szegedi erdészettől az erdőségük bejárására. Úgy tűnt, kedvezően fogadták kérésünket, ám egy nappal később már elutasítóvá váltak. A Magyar Hang évek óta nem juthat be a kormányinfókra sem, így lapunk hiába szeretett volna Orbán Viktor e heti sajtótájékoztatóján részt venni, nem engedték be kollégánkat.