Megtartotta első ülését Márki-Zayék mozgalma: itt vannak a résztvevők

Megtartotta első ülését Márki-Zayék mozgalma: itt vannak a résztvevők

Lukácsi Katalin, Ábrahám Júlia és Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom alakuló ülésén (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtartotta első ülését a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöksége. Az eseményről kiadott, Közös cél felé haladunk című közlemény szerint a tagok hisznek abban, hogy egy új politikai kultúrára van szükség, amelyhez minden tisztességes és változást akaró magyar ember csatlakozására számítanak.

A mozgalom fő célja, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon minden településen egy hiteles polgármesterjelölt és őt támogató képviselőjelöltek nyerjék el a helyi közösségek bizalmát. 2014-ben Siófok, 2015-ben Veszprém, 2018-ban Hódmezővásárhely, Balmazújváros és Rákospalota is megtanított bennünket arra, hogy az állampárt csak összefogással győzhető le. Azok, akik széleskörű egyeztetés nélkül saját jelölteket indítanak, maguk is hozzájárulnak a korrupció és a megfélemlítés rendszerének fennmaradásához – írják.

Hozzáteszik, „meggyőződéssel valljuk: nem az fontos, hogy ki melyik oldalról jön, hanem az, hogy mindannyian egy becsületes, tisztességes Magyarországot akarunk, amely valóban Mindenki Magyarországa lesz.”

Márki-Zay Péter: Sok hiteles jobboldalival össze lehetne fogni - Magyar Hang

Aki a saját pártján belül a Fidesz politikáját segítette, vagy éppenséggel az összefogást gátolta, az áruló – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester.

A mozgalom a következő hónapokban folytatja a szervező munkát, nyilvános bemutatkozását a jövő év elejére tervezi.

[caption id="attachment_11399" align="aligncenter" width="960"]

A Mindenki Magyarországa Mozgalom alakuló ülése (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)[/caption]

A Mozgalom alapító tagjai: Márki-Zay Péter, Hadházy Ákos, Ábrahám Júlia, Bod Péter Ákos, Elek István, Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Magyar György, Mellár Tamás, Üveges Gábor.

Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán egy kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere is csatlakozni fog.

Márki-Zay Péter: A nyilvánosság a Fidesz hatalmának a kulcsa - Magyar Hang

Életképes ellenzéki ernyőszervezetet kell létrehozni, ebben hisz Hódmezővásárhely polgárestere. Interjúnk a 0. számból.

Mint múlt héten kiderült, november 8-án jegyezték be a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, a szervezet képviselője pedig Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere lett. A nyilvántartásba vételi végzés szerint az egyesület célja „a részvételi demokrácia erősítése, a helyi közéleti aktivitás előmozdítása, a magyar civil társadalom önszerveződésnek támogatása”.

Augusztus 20-án a Hadházy Ákos és Jeszenszky Géza oldalán tartott hódmezővásárhelyi fórumot követően beszélt arról Márki-Zay Péter, hogy új pártra vagy mozgalomra van szükség az ellenzéki oldalon. – Természetesen nem a jelenlegi ellenzéki pártok ellenzékeként kellene politizálni ennek az új erőnek, hanem következetesen küzdenie kell a korrupció és jogállam, az európai értékrendek lebontása ellen – mondta később a Magyar Hangnak Hódmezővásárhely polgármestere.