Menczer Tamás nem tart attól, hogy George Clooney félrenyeli a kávéját a véleményétől

Menczer Tamás nem tart attól, hogy George Clooney félrenyeli a kávéját a véleményétől

George Clooney Oscar-díjas amerikai színész (Fotó: MTI/EPA/Ota Kijosi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább gyűrűzik a kormányparti propagandakiadványokban, illetve a kormánypárti politikusok elméjében a George Clooney szájából Orbán Viktorról, mint gyűlöletkeltő diktátorról elhangzott mondatok nyomán kirobban minibotrány. Az amerikai színész posztapokaliptikus scifije kapcsán említette meg a magyar miniszterelnököt Jair Bolsonaro brazil elnök mellett, mint az olyan vezetőket, akik munkássága dühöt és gyűlöletet kelt.

A kormánypropaganda jól begyakorolt rutinnal erre azonnal sorosozni kezdett, azt állítva, hogy Clooney Soros György barátja. Ez az állítás még Amerikáig is elhangzott, hiszen Clooney, aki feleségével, Amallal együtt számos emberi jogi ügyet felkarolt már, reagált rá. Mint elmondta, egyszer futott össze Soros Györggyel életében. „Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont” – közölte a színész.

Szegény Clooney azonban nem sejthette, hogy ezzel az egésszel micsoda slamasztikába keveredik, és miféle Góliátok szállnak szembe vele Orbán Viktor védelmében. Most ugyanis megszólalt a HírTV-ben Menczer Tamás, a külügy államtitkára, sőt Facebook-bejegyzést is írt – tudósít a Telex.

„George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad. 🙂 Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla” – írta posztjában Menczer.

https://www.facebook.com/watch/?v=292038682127261

A tévében nagyjából ugyanezt mondta el. Vagyis szerinte jó színész Clooney, de világpolitikai orákulumnak nem tekinthető. Arra bíztatta a színészt, hogy jöjjenek Magyarországra, és igyanak meg egy jó kávét – ezzel Clooney Nespresso-reklámjaira utalva.