Miért prüszköl? – Exkluzív interjú a Kétfarkú Kutya Párt egyik lovával

Miért prüszköl? – Exkluzív interjú a Kétfarkú Kutya Párt egyik lovával

Szórólapok az MKKP zuglói pultján (Szerző: a ló)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hogy Zugló lesz az ellenzéki előválasztás legforróbb helyszíne, azt jó előre sejthettük, ám, hogy egy lófejen borul majd ki a bili, az még a magyar közélet legaktívabb követőit is meglephette.

Mint arról lapunk is beszámolt: az Országos Előválasztási Bizottság kedden úgy döntött, hogy Hadházy Ákos nem felelős azért, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái (valójában passzivistái) egy lófejjel ábrázolták Tóth Csabát, ugyanakkor megállapították, hogy a szocialista képviselő emberi méltóságát megsértették, de nem bizonyított, hogy ezt Hadházy kérte vagy adta volna utasításba. Az etikai eljárást az MSZP kezdeményezte.

De mit gondol erről az eset főszereplője, a ló?

– Lehet egy ló a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagja?
– Lehet. Miniszterelnök jelöltünk is egy kutya, Kovács Gergő kutyája, Csirke, aki indult már a 2018-as választáson is, egyébként pedig a legtöbb állattól nem határolódunk el, még a vadállatoktól sem, ezért hívtam el Tóth Csabát randizni, a vagyonnyilatkozatából kiderül ugyanis, hogy Jaguárja van.

– De mi szükség volt a pultozáskor egy lóra?
– A Kutyapárt egyik jelmezét használtuk többen, lómagam is. Van három lengyel lovunk, visszük őket mindenhova. Rendkívül fullasztó viselet, ezért kizárólag nemes ügyekhez használjuk. Viszont aznap, augusztus 27-én, szombaton már nem gyűjtöttünk aláírásokat, mert pénteken este leadtuk az íveket.

– És a „Tóth Csaba” feliratos sapka?
– Az egyik passzivistánk apukája kért egyet, ezért volt nálunk, és mivel fázott a fülem, fölvettem.

– Mi a helyzet a kukába dobott szórólapokkal?
– Nem dobtuk ki Tóth Csaba szórólapjait. Az MKKP erősen zöld szellemiségű párt, legfeljebb újrahasznosítanánk, ám a legpraktikusabb dologhoz Tóth Csaba szórólapja sajnos túl kemény volt. A papír ugyanakkor minden köztéri festésünknél jól jön, így maximum elloptuk volna erre a célra, ilyet azonban más pártok csinálnak, nem mi! Tehát pont fordítva, mi mentettünk ki kettőt a szemetesből, hogy szuperszonikus repülőket hajtogassunk belőlük, és így versenyeztessük meg a jelölteket, közben „az élet szép” matricákat osztogattunk, illetve a kevés felület hiányában magunkat népszerűsítettük, és a közönséget szórakoztattuk. A támogatottunkkal is „elbántunk”, de ő jót nevetett, amikor megmutattam neki az anyagot.

– Szóval nem a szocialista politikusnak szólt az előadás?
– Nem volt előadás. Semmiképpen nem akartam Tóth Csabát lóként ábrázolni, hogyan is hasonlíthatnám egy ilyen nemes állathoz, lóvá tenni azonban igen, és ez sikerült. Azért meg biztosan nem kérek bocsánatot, hogy önmagát méltatlan helyzetbe hozta. Az etikai bizottság döntésétől viszont prüszkölök, mert tanúmeghallgatás nélkül bűncselekménnyel vádolnak. És még mi vagyunk a viccpárt!