Távozik Németh Balázs, az M1 egyik legismertebb műsorvezetője

Távozik Németh Balázs, az M1 egyik legismertebb műsorvezetője

Németh Balázs, az M1 műsorvezetője a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. székházában 2021. november 23-án (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beadta a felmondását Németh Balázs műsorvezető az MTVA-nál – tudta meg a Media1.hu. A portál információi szerint az M1 Híradó műsorvezetője hosszú ideje fontolgatta már a távozását szakmai okok miatt. 2020-ban egy időre el is tűnt a képernyőről belső konfliktusok miatt, ám akkor végül visszatért a képernyőre. A szakportál forrásai szerint a bemondó elhatározása ezúttal végleges, várhatóan egy-két héten belül kiderülhet, merre folytatja majd karrierjét, állítólag több helyről is kapott állásajánlatot.

A bulvármédia állításaival szemben közös megegyezéssel távozik a közmédiától Németh Balázs, az M1 műsorvezetője – tudatta közös közleményben az MTVA Sajtó és Marketing Irodája, valamint a műsorvezető az MTI-vel. „A mai magyar híradós szakma egyik legismertebb alakja több éves képernyős munka után új kihívásokra vágyott, amelyek elé nem kíván akadályt gördíteni az MTVA” – írták.

Németh Balázs az M1 nemzeti hírtévévé alakítását követően vált a csatorna egyik legismertebb, és egyik leggyakrabban bírált arcává. Támadták azért, mert cége nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott, vagy mert a médiatörvényi tiltás ellenére rendszeresen hírolvasói kommentárt fűzött a bejátszásokhoz „sajátos” hangnemben. 

Tavaly decemberben a közmédia vezetése Egyesy Géza-díjjal ismerte el Németh Balázs munkáját. Az ismertsége alapján Celeb becenéven emlegetett műsorvezető munkássága – 2020-as, bírósági úton kiperelt hivatalos adatok szerint – havi közel kétmillió forintjába került a közmédiának. 

Idén áprilisban Bende Balázs, az M1 másik emblematikus arca távozott a közmédiától. Bende Balázs az elmúlt években vált ismertté az M1 külpolitikai újságírójaként, majd az MTVA vezető szerkesztőjeként. Stílusa, kormány melletti indulatos kiállásai és ideológiai okfejtései rendre nagy visszhangot keltettek.