Orbán nemzeti színű sállal a nyakában üzente: Brüsszelbe megy

Orbán nemzeti színű sállal a nyakában üzente: Brüsszelbe megy

Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most már biztos: Orbán Viktor nem megy el a magyar válogatott szerdai, németek ellen vívott meccsére, amelyet Münchenben tartanak. Ez a kormányfő szerda délutáni posztjából derült ki, ahol arról írt: „Indulás Brüsszelbe. Hajrá, magyarok!”.

Az ügy előzménye, hogy nemzetközi botrányt kavart a kormánypárti többség által elfogadott, a kritikusok szerint homofób törvény. Emiatt petíció indult, hogy szivárványszínnel világítsák ki a müncheni stadiont, ahol a meccs lesz, ám ezt az UEFA nem engedte, igaz, később a szövetség saját logóját a szivárvány színeibe borított.

Az ügyben az Európai Bizottság elnöke is megszólalt, aki szerint szégyenletes a törvény, erre viszont Orbán Viktor azzal vágott vissza, szerinte Ursula von der Leyen közleménye szégyenletes. Az ügyben Angela Merkel német kancellár is megszólalt, aki szintén helytelenítette a magyar törvényt.

Címkék: Orbán Viktor, foci Eb