Orbán Viktor mégis határozott nemmel felelt arra, hogy maradna-e az EU-ban – de csak viccből

Orbán Viktor mégis határozott nemmel felelt arra, hogy maradna-e az EU-ban – de csak viccből

Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak viccelt Orbán Viktor, amikor a „Határozott nem!” választ adta arra a kérésre, hogy maradna-e az Európai Unióban – ezt írta Rod Dreher a Népszava kérdéseire. Az amerikai újságíró a The American Conservative magazinnál működő blogjában számolt be arról, a háttétbeszélgetésről, amelyre a magyar miniszterelnök csütörtökön ült le 15 olyan külföldi újságíróval, aki részt vett a fideszes káderképző, a Mathias Corvinus Collegium legutóbbi médiakonferenciáján. Bár a bejegyzésében eredetileg szerepelt az ominózus miniszterelnöki válasz, azután, hogy a magyar sajtó pénteken felkapta,. Rod Dreher átírta a szöveget, amelyben már csak az áll, hogy Orbán Viktor számára „fájdalmas” a magyar EU-tagság.

Dreher azt válaszolta a Népszava kérdésére, hogy Orbán csak viccelt, „Az eredeti posztban nem magyaráztam el kellőképpen, hogy a miniszterelnök milyen kontextusban tette a megjegyzését. Egyértelműen viccelt, amikor azt mondta, hogy határozottan nem maradna az Európai Unióban. Mosoly futott az arcán.” „Ez olyasmi, amit a munkája miatt el kell viselnie. Magyarország gazdasága függ ettől. A továbbiakban arról beszélt, hogy egy politikus mekkora felelősséggel tartozik a választóinak. Tökéletesen érti, hogy a magyar emberek az EU-ban akarnak lenni, ezért az ő akaratuk szerint fog cselekedni, bármennyire is frusztráló ez számára személy szerint” – tette hozzá Rod Dreher. 

A Népszavának egyébként még a botrány kitörésekor két, a háttérbeszélgetésen részt vevő német újságíró megerősítette, hogy a magyar kormányfő élesen kritizálta az Európai Uniót, de arról nem beszélt, hogy kiléptetné Magyarországot a szervezetből.  

Pont péntek reggel megjelent cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy vajon eljöhet-e az a pont, amikor Orbán Viktor inkább kiléptetné az országot az EU-ból.