Pintér Sándor: Történt már halálos lövés a magyar-szerb határon

Pintér Sándor: Történt már halálos lövés a magyar-szerb határon

Pintér Sándor belügyminiszter (középen)

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Történt már halálos lövés a magyar-szerb határon, de elmarasztalást sem kaptak emiatt, mert a magyar rendőrök mindent szabályosan csináltak – mondta el a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt kedden Pintér Sándor. A Telex beszámolója szerint a belügyminiszter kifejtette, a magyar rendőr saját elhatározásából tudja használni a fegyverét, ha közben be is tartja a szabályokat. Akkor van erre lehetőség, ha megtámadják, vagy ha erős támadással szemben kell védekeznie. A belügyminiszter egyben hozzátette, pártjával együtt a határőrség visszaállítását szorgalmazná.

A politikus kifejtette, Ukrajnából 545 ezren menekültek hozzánk, Románián keresztül pedig 697 ezren. A magyar-szerb határon pedig folyamatosan rendkívüli a helyzet a migrációs nyomás miatt. Pintér ugyanakkor úgy látja, a határvadászok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A belügyminiszter elmondta azt is Kósa Lajos bizottsági elnök megjegyzésére, hogy itt nem lesz migránsbandák közötti lövöldözés sem.

A palesztinpárti tüntetések elutasítását nem bánja a tárcavezetőt, szerinte jó, hogy nem tartottak ilyeneket. Úgy látja, hogy „mindenki, kicsit korlátozottan, de elmondhatja a véleményét”. Viszont nem szeretné, hogy „ilyen jellegű demonstrációban Magyarországon magyar állampolgárok megsérüljenek.” Novák Előd (Mi Hazánk) és Lukács László György (Jobbik) még felhozták a börtönökből szabadon engedett embercsempészek problémáját, de ezekre Pintér nem sok szót kívánt vesztegetni.