RTL: egyelőre nincs nyoma a nyilvántartásban Gattyán pártjának

RTL: egyelőre nincs nyoma a nyilvántartásban Gattyán pártjának

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az RTL híradója utánanézett a tavaszi parlamenti választáson indulni kívánó milliárdos mozgalmának, de a nyilvántartásban nem találták jelét annak, hogy be lenne jegyezve. 

Mint megírtuk, Megoldás Mozgalom néven alapított pártjával elindul a jövő évi választásokon Gattyán György üzletember. Magyarország harmadik leggazdagabb ember ezt az ATV-nek adott interjúban jelentette be pénteken. Az RTL Híradót szombaton írásban arról tájékoztatták, hogy novemberben jegyezték be a mozgalmat. „A Megoldás Mozgalomnak aktivistái, támogatói vannak, eddig ugyanis nem funkcionált pártként” – írták. Mint hozzátették, napról napra emelkedik a szimpatizálók tábora.

Mint az RTL kiderítette, a mozgalomnak egyelőre honlapja sincs, és nem találta nyomát az új pártnak a hivatalos bírósági nyilvántartásban.

Az üzletember az ATV-s interjúban azt is közölte, hogy nem célja a miniszterelnökség, ha úgy alakul, elvállalja, de a lehető legrövidebb időre.

Gattyán hozzátette, célja a kormányváltás, de ehhez nem érzi elég erősnek az ellenzéki összefogás pártjait, vele együtt azonban szerinte meglehet a siker. 

Karácsony Gergely Gattyánra valamint a korábban jobbikos Varga-Damm Andrea által alapított Reformerek pártjára úgy reagált az ATV-ben, hogy „ezek a kezdeményezések a Fidesz kétségbeesett próbálkozásai arra, hogy megosszák a változást akaró embereket, ezek az emberek a Fidesz zsoldjában állnak, nem hiszem, hogy bármilyen módon befolyásolnák az eredményt”. Az RTL-nek pedig úgy nyilatkozott, hogy „Gattyán György és mások mind a Fidesz zsoldjában álló kamupártok és kamujelöltek”, és azt javasolta, hogy senki ne vegye komolyan ezeket. Gattyán György indulását Rogán Antal dolgozószobájában találták ki – tette hozzá. 

Márki-Zay Péter is azt nyilatkozta korábban az RTL Híradónak, a Fidesz érdeke, hogy a milliárdos elinduljon a jövő évi országgyűlési választásokon.