„Én inkább a magyar titkosszolgálatok választásba való beavatkozásától tartok”

„Én inkább a magyar titkosszolgálatok választásba való beavatkozásától tartok”

Az Országgyűlés Hivatala által közreadott képen Kövér László házelnök a Három Tenger Kezdeményezés parlamenti elnökeinek videokonferenciáján a Parlamentben 2021. június 3-án (Fotó: MTI/Országgyûlés Hivatala/Pólya-Petõ Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László házelnök szombaton nyilvánosságra került beszédéről, és a Szijjártó Péter által emlegetett amerikai beavatkozási kísérletről is megkérdezné Pintér Sándor belügyminisztert a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Stummer János. A politikus erről az RTL Híradónak beszélt vasárnap. 

„Kövér László szombaton nyilvánosságra került beszéde után én inkább a magyar titkosszolgálatok választásba való beavatkozásától tartok” – fogalmazott Stummer János az RTL Híradónak. Ezért mindkét minisztertől, vagyis Pintértől és Szijjártótól is meg fogják kérdezni, a magyar titkosszolgálatok eddig milyen konkrét műveletekben vettek részt a jövő évi választásokkal kapcsolatban.

Mint szombaton azt a Direkt36 megírta, a házelnök 2020 áprilisában az ellenzéket nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetői előtt elmondott beszédében. A felvétel szerint a házelnök a szakszolgálatok munkatársaitól várta, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől. A Direkt36 kérdéseket küldött Kövér László hivatalának a beszéddel kapcsolatban, választ ugyanakkor nem kaptak. Azonban a megkeresésük után érdekes módon felkerült a leirat a házelnök honlapjára, visszadátumozva.

Szijjártó Péter pedig arról beszélt, hogy a magyar kormány szerint az Egyesült Államok megpróbál beavatkozni a jövő tavaszi országgyűlési választásokba, és arra törekszik, hogy leváltsák Orbán Viktort. Az ok, hogy Washington neheztel Budapestre, amiért szorosan együttműködött Donald Trump volt amerikai elnökkel.

Mint a héten Stummer János a Magyar Hangnak elmondta, várhatóan december 9-én – vagyis bő két hét múlva – ül össze újra az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Mindkét minisztert várják az ülésre: Pintér Sándor belügy- és Szijjártó Péter külügyminisztert, mindkét tárcavezető az úgynevezett éves meghallgatásán vesz majd részt. Eredetileg a Pegasus lett volna a fő téma a kérdések között, de az új fejlemények bővítették azokat.