Szalma Botond üzent Kész Zoltánnak: Halott oroszlán mellén nem ugrálunk

Szalma Botond üzent Kész Zoltánnak: Halott oroszlán mellén nem ugrálunk

Szalma Botond (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggel nem éppen barátságos hangvételű nyílt levelet írt Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja Márki-Zay Péternek. Ebben azt kérte, hogy a mozgalom még ebben a hónapban számoljon el a választási kampányban a számlájára érkezett adományokkal, és tételesen sorolják fel, mire költöttek, a maradékot pedig utalják vissza az adományozóknak. 

A hódmezővásárhelyi polgármester rögtön visszautasította Kész Zoltán sejtetését, miszerint pártalapításra használnák a pénzt. – Az MMM a kampány során mindig a saját nevében és saját felelősségére kért támogatásokat, azokkal átláthatóan el fog számolni, a maradványt – ha lesz – azonban jogi okból nem adhatja át egyetlen pártnak sem, hiába sugallják most ezt újságcikkben egyesek – szögezte le.

Legutóbb Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke szállt be a vitába, és közösségi oldalán üzent Kész Zoltánnak. Posztjában pontokba szedte, mi jutott eszébe a nyílt levélről. Mindenekelőtt szerinte „halott oroszlán mellén” nem illik ugrálni. Arra is emlékezteti Kész Zoltánt, hogy együtt küzdöttek a kormányváltásért, ő a külügyek egy részében segített Péternek, tehát bátran leülhetnek négyszemközt, vagy az elnökségi ülésen beszélgetni egymással. 

– A bajtársa voltál – teszi hozzá, ez pedig azt jelenti, hogyha a bajtárs megsebesül a csatatéren, akkor vinni kell a hátán, nem pedig otthagyni a csatamezőn. 

Szalma felemlegeti azt az esetet is, amikor „a fideszes profik egy reptéri riport miatt – ahol nem tudtad a mikrofonba elmondani, kihez mentek is – hülyét csináltak Péterből, de akkor téged ezért senki sem bántott”. Szerinte Kész Zoltánnak nem szabad azon „bajtársak” közé lépnie, akik sorra világosodnak meg most, „hogy kilövési engedély van Péterre”.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy Márki-Zay eddig mindig elszámolt, nagyon amatőr lenne, ha ekkora magas labdát adna a médiának. A politikai árulásra célozva arról is ír, hogy „a 30 ezüst felvehető a pénztárban, de nem élvezhető a belőle vásárolt termék”. Szerinte „most jó ára van az új keresztény-jobboldali pártalapításnak, de nincs itt az ideje, no meg sok alkalmatlan vezér tűnik fel a láthatáron”.

Bejegyzését azzal zárja: „elegánsan úgy lehet veszteni, ha emelt fővel jövünk le a pályáról, ahol kikaptunk – bármely okból is!”