Százmilliókkal szállt be Mészáros Lőrinccel közös cégébe Várkonyi Andrea

Százmilliókkal szállt be Mészáros Lőrinccel közös cégébe Várkonyi Andrea

Várkonyi Andrea (Képernyőfelvétel: Life TV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea csak szeptember végén házasodtak össze, gazdasági együttműködésük korábbról datálódik – írja a 24.hu. Első közös cégüket, az EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól.

A cég fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadása, üzemeltetése, a tulajdonosok pedig 50-50 százalékban érdekeltek a 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban.

Cégbírósági dokumentumok alapján azonban úgy tűnik, hogy a házaspárnak komolyabb tervei vannak: a cég megszerzésekor, augusztus utolsó napján ugyanis összesen 1,5 milliárd forintnyi követelést apportáltak a cégbe. A fejenként 750 millió forintos nem vagyoni hozzájárulás az EKHO Belvedere Kft. tőketartalékába került. Nagyon leegyszerűsítve: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is kölcsönadott valakinek vagy valakiknek 750-750 millió forintot és ezeket a követeléseket vitték be a közös bizniszbe.

Míg Mészáros Lőrinc esetében egy 750 milliós kölcsön bagatellnek, Várkonyi Andrea esetében meglepően nagynak tűnik. A résztulajdonában lévő, a Mészáros-cssoportnak is dolgozó Whitedog Media nevű reklámügynöksége még viszonylag fiatal vállalkozás, egyetlen lezárt üzleti év áll a hátuk mögött – igaz, néhány hónap alatt is 127 milliós bevételt és 52 millió forint nyereséget produkáltak.