Szél Bernadett igazolt koronafertőzöttel találkozott, karanténba kényszerült

Szél Bernadett igazolt koronafertőzöttel találkozott, karanténba kényszerült

Szél Bernadett az ellenzék által összegyűjtött nemzeti konzultációs ívek bemutatásán (Fotó: Szél Bernadett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nálam is „helyzet van”: kiderült, hogy múlt pénteken munkavégzés közben kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel – erről számolt be Szél Bernadett független parlamenti képviselő Facebook-oldalán szerdán.

Mint Szél írta, az ő településünkön nincs Covid-teszt, a János Kórházba irányították, ahol a telefonközpontos először a fekvőbeteg-osztályra küldte, aztán ide-oda kapcsolgatták, és a végén „valószínűleg itt nincs tesztelés” állásfoglalással zárták a beszélgetést. – A magánszektorban az első három, általam felhívott intézményben közölték, hogy csak kiszállással tesztelnek, ez a hatósági ár duplája lenne, 2-5 napon belül kijönnek, leveszik a mintát és utána 2 napon belül van meg az eredmény – írta. Ám ez az ő ötfős családjának körülbelül egy hét karantént jelentene, „plusz extra stresszt az iskolai, óvodai kontaktoknak”. Végül találtak olyan lehetőséget, ami rövidebb átfutást jelent.

– Régóta és sokan követeljük az ingyenes és tömeges tesztelést: ezt rég meg kellett volna szervezni, a lakosság és az egészség szolgálatában, amit a gazdaság is megköszönne! – jegyezte meg Szél hozzátéve, hogy már otthon van a családjával, munkaügyi programjait vagy lemondta, vagy áttette digitálisra.

Gyakorlatilag már nem telik el nap anélkül, hogy ki ne derülne, valamelyik politikus koronavírusos vagy legalábbis karanténba kényszerült. Szerda reggel írta meg a Magyar Hang, például már Gödön is elkapta a betegséget a képviselő-testület egyik tagja, Vajda Viktória, férje pedig, Balogh Csaba polgármester emiatt szintén karanténba került.