Szél Bernadett igazolt koronafertőzöttel találkozott, karanténba kényszerült

Szél Bernadett igazolt koronafertőzöttel találkozott, karanténba kényszerült

Szél Bernadett az ellenzék által összegyűjtött nemzeti konzultációs ívek bemutatásán (Fotó: Szél Bernadett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nálam is „helyzet van”: kiderült, hogy múlt pénteken munkavégzés közben kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel – erről számolt be Szél Bernadett független parlamenti képviselő Facebook-oldalán szerdán.

Mint Szél írta, az ő településünkön nincs Covid-teszt, a János Kórházba irányították, ahol a telefonközpontos először a fekvőbeteg-osztályra küldte, aztán ide-oda kapcsolgatták, és a végén „valószínűleg itt nincs tesztelés” állásfoglalással zárták a beszélgetést. – A magánszektorban az első három, általam felhívott intézményben közölték, hogy csak kiszállással tesztelnek, ez a hatósági ár duplája lenne, 2-5 napon belül kijönnek, leveszik a mintát és utána 2 napon belül van meg az eredmény – írta. Ám ez az ő ötfős családjának körülbelül egy hét karantént jelentene, „plusz extra stresszt az iskolai, óvodai kontaktoknak”. Végül találtak olyan lehetőséget, ami rövidebb átfutást jelent.

– Régóta és sokan követeljük az ingyenes és tömeges tesztelést: ezt rég meg kellett volna szervezni, a lakosság és az egészség szolgálatában, amit a gazdaság is megköszönne! – jegyezte meg Szél hozzátéve, hogy már otthon van a családjával, munkaügyi programjait vagy lemondta, vagy áttette digitálisra.

Gyakorlatilag már nem telik el nap anélkül, hogy ki ne derülne, valamelyik politikus koronavírusos vagy legalábbis karanténba kényszerült. Szerda reggel írta meg a Magyar Hang, például már Gödön is elkapta a betegséget a képviselő-testület egyik tagja, Vajda Viktória, férje pedig, Balogh Csaba polgármester emiatt szintén karanténba került.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.