„Szlovákia” feliratú focisálat adott ajándékba az ország miniszterelnöke Orbán Viktornak

„Szlovákia” feliratú focisálat adott ajándékba az ország miniszterelnöke Orbán Viktornak

Orbán Viktor és Eduard Heger (Fotó: Eduard Heger / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal a V4-es csúcson fotózkodott egy Nagy-Magyarország nélküli sállal a magyar kormányfő.

Diplomáciai vihart kavart, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Nagy-Magyarországot ábrázoló focisállal a nyakában búcsúztatta Dzsudzsák Balázs focistát abból az alkalomból, hogy ő utoljára léphetett pályára a magyar válogatott játékosaként. A kormányfő sálja miatt például Ukrajna bekérette a magyar nagykövetet, de például tiltakozott Románia, Ausztria, Horvátország is, a szlovák külügyminiszter pedig azt egyenesen undorítónak tartotta. A felháborodásra Orbán Viktor úgy reagált: „A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!”.

Csütörtökön délelőtt viszont Orbán Viktor újabb, ezúttal „Szlovákia” feliratú sálat vett a nyakába közösen Eduard Hegerrel, Szlovákia miniszterelnökével. – Magyar-szlovák két jó barát! Indul a V4-csúcs Kassán – írta mellé Orbán Viktor. Hogy pontosan mi történt, az viszont Edaard Heger Facebook-posztjából derült ki, aki azt írta: „Észrevettem, hogy Orbán Viktornak régi sálja van, ezért adtam neki ma egy újat”.

Nem a focisál okozta botrány volt az egyetlen, ami megelőzte a V4-es csúcsot. Ugyanis az országok házelnökei is külön találkoztak volna, ám a csehek a magyarok miatt inkább bojkottálták azt. A politikusok a magyar kormány oroszokhoz fűződő kapcsolata, továbbá a szerintük nem kollegiális energiapolitika miatt döntöttek a bojkott mellett.