Újabb 36 gyanúsított a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben

Újabb 36 gyanúsított a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb harminchat embert gyanúsított meg az ügyészség az autók műszaki vizsgáztatása körüli visszaélésekkel. Így már 56 gyanúsítottja van az ügynek.

A gyanú szerint a gépjárművek műszaki vizsgáztatásában meghatalmazottként eljáró, adminisztratív feladatokat végző ügyintézők megállapodtak a vizsgáztatást végzőkkel. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye alapján az ügyintézők összesen mintegy 300 millió forint vesztegetési pénzt adtak át a vizsgáztatást végzőknek, akik a pénzt egymás között elosztották, illetve abból a vizsgaállomás egyes dolgozóinak is adtak.

A gyanú: bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények. Az ügyészségi tájékoztatás szerint az újonnan kihallgatottak között volt, aki elismerte a bűncselekményt.

 

Az ügy tavaly nyáron robbant ki, amikor húsz embert gyanúsítottak korrupcióval a Mozaik utcai műszaki állomással összefüggésben.