Varga Zoltán: Nem opció, hogy eladjam a Centrált

Varga Zoltán: Nem opció, hogy eladjam a Centrált

Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa (Forrás: Centrál Médiacsoport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy NER-ben mozgó jó barátja azt tanácsolta a Centrál Médiacsoport tulajdonosának, hogy inkább hagyja a médiatulajdonlást, az egészsége meg a párkapcsolata fontosabb. Ez derült ki az üzletember Forbes-nak adott interjújából. Elmondása szerint ezt még jóindulatúan is tanácsolta az ismerőse. Hozzátette, vannak a NER-hez kötődő barátai is, ott is vannak szerinte tisztességes emberek, még ha mindenki megköti a maga kis alkuit. Úgy gondolja, hogy ez az egész csak húsz százalékban szól neki, nyolcvanban pedig a független magyar elit minden tagjának. Azt üzenik, hogy aki nem áll be a sorba, azzal így fognak elbánni. Nála viszont szerinte rossz helyen kopogtatnak, neki nincs üzlete az állammal, teljesen a privát szférában mozog.

„Azt már szinte megszoktam, hogy nálunk gyakorlatilag folyamatosak az adóvizsgálatok. Azt gondolom, hogy ez nem tipikus, hanem nekem szól” – fejtette ki Varga Zoltán, aki barátjának is azt mondta, egy élete van, és azt szeretné becsülettel leélni. Ezért – ahogy fogalmazott – nem is tartja opciónak a Central értékesítését.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálatáról azt mondta, maga az ügy nem ügy, és a nyomozati iratokból kiderült számára, hogy ez egyértelmű karaktergyilkosság. „ Az egész egyébként arról szól, hogy 2020 áprilisában a cégünk egyik Jeremie-alapjánál volt egy testületi döntésünk a Nógrádi Vegyipari Zrt. eladásáról. A gyanúsítás lényege az, hogy mi olcsón adtuk el, miközben eladhattuk volna később drágábban” – összegzett. Ilyen alapon szerinte az elmúlt tíz év összes private equity tranzakcióját elő lehetne keresni. Varga úgy látja, „Ez közelít már az orosz és a török úthoz. Ezekben az országokban börtönzik be a médiatulajdonosokat és az újságírókat. Szerintem ez egy óriási szintlépés, negatív irányba.”

Az üzletember nemrég a Politicónak nyilatkozott, többek között kifejtve, hogy még a Nők Lapja kapcsán is érkeztek olyan kérések, hogy egyik-másik fideszes politikust szerepeltessék a címlapon. Ők viszont nemet mondtak, és egyértelművé tették, az újságot a szerkesztők állítják össze.