Visszautasították a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium eddigi igazgatójának a pályázatát

Visszautasították a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium eddigi igazgatójának a pályázatát

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium Fotó: Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az illetékes minisztérium elutasította a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatójának, Fazekas Csabának a pályázatát – értesült a 444, amit az igazgató meg is erősített nekik. Ez volt az az intézmény, ahonnan több pedagógust is elbocsátott a tankerület polgári engedetlenség miatt, többek közt Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom vezéralakját.

Fazekas Csaba azt írta a 444 megkeresésére: „Valóban nem kapott támogatást a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatói feladatainak az ellátására benyújtott pályázatom. Ennél többet most nem esik jól írnom”.

A polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok egyébként pereltek is, és ebben idén márciusban tanúként idézték be Fazekast. A cikk felidézte azt is, hogy az iskola igazgatója az elbocsátások idején a Facebookon írt arról, hogy a tanárok kirúgása súlyosan sértette a diákok tanuláshoz való jogát, majd kiállt a menesztettek mellett.