Grillezés - csak tökéletes alapanyagokkal és eszközökkel állj neki! (x)

Grillezés - csak tökéletes alapanyagokkal és eszközökkel állj neki! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha beköszönt a jó idő, akkor végre a sokak által már annyira várt grillezési szezon is kezdetét veszi. No de mitől is lesz egy grillezés olyan, amire nagyon sokáig emlékszünk majd, és mindig etalonként gondolunk vissza? Természetesen a remek alapanyagok, a kipróbált jó receptek és nem utolsó sorban a kiváló grillezési eszközök jelentik ehhez az alapot!

Grillezési eszközök

Nézz körül a Mentool.hu grillezési termékei között, ahol olyan kiváló eszközökre lelhetsz, amelyekkel máris megteheted az első lépéseket ahhoz, hogy a gondosan kiválogatott élelmiszerekből a lehető legfinomabb fogásokat készíthessétek el a családdal vagy a barátokkal!

Persze a grillezés nemcsak a “begyújtom a tüzet, majd felpakolom a húst és a zöldségeket, és megy minden a maga útján” folyamat. Ahhoz, hogy valóban omlós és zamatos legyen a végeredmény, bizony nem árt gondosan kiválasztani a felszerelést.

Adódik a kérdés, hogy min is jobb grillezni? Sokan esküsznek a tárcsára, ami lényegében egy lábakon álló grillező vaslap, ami alá lehet a tüzet rakni és a felforrósodott tetején sül meg az étel. Mások inkább egy kéménnyel is ellátott parti üstházon szeretik elkészíteni a fogásokat, mert kényelmesebbnek és biztonságosabbnak tartják.

Tárcsás vagy üstházas grillezés legyen?

A kerti sütőtárcsát már nagyon régóta alkalmazzák főleg a földművelés területén dolgozók. Használata igen egyszerű, csak arra kell figyelni, hogy minden sütés után alaposan megtisztítsd. Lehet rajta grillezni illetve sütni zöldségeket, de akár még gyümölcsöket is. Ezekkel érdemes elkezdeni, a húsokat csak utána rátenni. Istenien összevegyíthetőek így a különféle aromák.

A parti üstházat azért is kedvelik nagyon sokan, mert a tüzet a belsejében lehet tartani, és ez így sokkal kevésbé tűzveszélyes. Az oldalán lévő ajtót be lehet csukni, így a kipattanó parázs nem okozhat gondokat. A tetejére helyezett grillrácson lehet elkészíteni az ételeket, de egy öntöttvas grill-lap is használható. Sokan bográcsot is tesznek rá, így akár még levesek, például gulyás is készíthető rajta.

Praktikus kellékek

Persze a grillezési eszközök sorából nem hagyhatóak ki a húsok és a zöldségek forgatásához és tálalásához szükséges kellékek sem: a praktikus húsfogók, spatulák, lapátok és villák, valamint a hosszabb, rövidebb nyársak. Ugyanúgy, mint a konyhában használatos más praktikus eszközök, ezek is nagyban megkönnyítik az ételek elkészítését és profi tálalását számodra is.

És persze a szalonnasütés kellékeiről se feledkezz meg, hiszen úton-útfélen nagy hasznát veheted! Otthon a grillezések illetve tűzrakások során vagy a családi, baráti kiruccanások esetén mindig jól jöhetnek. Kis helyre beférnek, de nagyon finom fogásokat készíthetsz a segítségükkel.

Ha jól felkészülsz, a grillezési szezont igazán emlékezetessé teheted a jól megválasztott profi kellékekkel és előkészületekkel. Jó étvágyat hozzá!