Minden, ami sneaker (x)

Minden, ami sneaker (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenki ismer nagy márkákat, akik kényelmes és trendi cipőket dobnak piacra. Egy jó sneakernek minden elvárásnak meg kell felelnie, ez azonban függ a személyes igényektől, valamint a felhasználás céljától. Bár egy fehér változat tényleg mindenhez passzol, szélsőséges időjárási körülmények között már nem annyira előnyös választás. Nem mindenki szereti azonban a színes modelleket, így nem egyszerű a választás.

Ebben a cikkben az egyik legnagyobb gyártóval és az ő általuk tervezett darabokkal foglalkozunk részletesebben.

Milyen egy jó sneaker?

Hogy milyen egy minőségi cipő? Melyik az, ami szinte bárki számára remek választást jelent a mindennapokra? A sneakerheadek számára fontos a kényelem, a minőségi anyagok, valamint a stílus és a dizájn. A választott színnek, mintának és formának passzolnia kell az egyén preferenciáihoz, így a döntés cseppet sem egyszerű.

A True to Sole Nike sneakerek nem véletlenül a legnépszerűbb választások, hiszen a pipás márka az egyik legismertebb és legnagyobb, legyen szó bármilyen sportról. A cég elődjét még 1964-ben alapította meg két amerikai úriember. Akkoriban Japánból importált futócipőket árultak a tengerentúlon, a sikert azonban a saját gyártású darabok hozták meg a számukra. Ezekkel pár év múlva kezdtek el foglalkozni. A mostani név 1971-hez kötődik, az első sportolói szerződést pedig egy évvel később kötötték.

A legnépszerűbb Nike sneakerek

1972-ben a nyári olimpián láthattuk először a Cortez modelleket, amik akkor azonnal népszerűvé váltak. Később jött a Dunk, ami talán jelenleg is a legismertebb és legkedveltebb sziluett a világon. Ez a lépő a Jordan 1 alapján készült, köszönhetően az 1984-es szerződésnek, amit az akkor még igen fiatal kosarassal kötöttek meg. Jött aztán az Air Force 1, ami az utóbbi években lett igen felkapott. Ma már szinte nem tudunk úgy utcára lépni, hogy ne találkozzunk vele. A sneaker először 1982-ben került bemutatásra. Ez volt az első olyan kosárcipő, amiben a gyártó az Air technológiát alkalmazta.

De vajon mi a helyzet a légtalpakkal? Ezt a Nike 1979-ben fejlesztette ki, akkor azonban még nem látható helyen, a cipőtalpban kapott helyet. Az első olyan modell, amin felfedezhettük a légtalpakat, 1987-ben került a boltok polcaira. Ez volt az Air Max 1, ami után nem volt megállás, hiszen folyamatosan jöttek az egyre szebb és jobb kivitelek.

Ugrunk egyet az időben, hiszen 2012-ben járunk, amikor megjelent a Roshe Run. Az első pár évben szinte mindenhol belebotlottunk ebbe a modellbe, azonban a népszerűsége viszonylag gyorsan lecsengett.

Eredeti sneakerek vásárlása

Ahhoz azonban, hogy valóban eredeti Nike cipőket vegyünk, körültekintőnek kell lennünk, hiszen szinte lépten-nyomon hamisítványokkal találhatjuk szembe magunkat. A True to Sole webáruházában és budapesti üzletében azonban átvizsgált, garantáltan eredeti lépőket szerezhetünk be. Rendelés esetén ráadásul, ha nem jó a méret, akkor 14 napunk van azt visszaküldeni, az üzlet pedig készlet esetén azonnal cserélni tudja a megfelelő méretre.