Miről ismerhető fel egy luxuskategóriás bejárati ajtó? (x)

Miről ismerhető fel egy luxuskategóriás bejárati ajtó? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fenti kérdésre a többség bizonyára rögtön rávágná, hogy “az áráról”. Ennél azonban jóval árnyaltabb a kép, hiszen tény és való, hogy a prémium termékek nem az alacsonyabb árszegmensben versenyeznek, ugyanakkor akadnak más árulkodó jelek is.

Nem beszélve arról, hogy az árcédula korántsem minden, hiszen a többség látott már a minőségéhez képest indokolatlanul túlárazott eszközöket is, meg olyanokat is, amik meglepően jó vételnek bizonyultak.

De miről is ismerni fel egy igazi luxusajtót? Lássuk!

Egyedi tervezés

Azok az emberek, akik az exkluzivitást keresik, természetesen nem elégednek meg a tömeggyártott termékekkel, ami a nyílászárókra is igaz. Ezért ebben a kategóriában igen gyakoriak az egyedi bejárati ajtók, melyeknek a megjelenését a megrendelő a saját ízlésére alakítja.

Tetszés szerint választott színárnyalatok, üvegbetétek, bevilágítók, kilincsek és rozetták – mind a leendő tulajdonos igényei szerint megtervezve. Egy prémium terméknél ugyanis nem fér bele az, hogy kompromisszumokat kelljen kötni, hiszen a luxus pont, hogy nem erről szól.

Egyedi méret

Habár az új építésű házakban a falnyílásokat már szabványméretre készülnek, nem volt ez mindig így. Sok család él olyan régebbi építésű házban vagy lakásban, ahol nem a mai sztenderdek uralkodnak, így a szabványméretű ajtó sem passzol a nyílásba.

Ilyenkor két megoldás jöhet szóba: vagy átalakítják a falat, hogy az ajtó beépíthető legyen, vagy egyedi méretre gyártott nyílászárót szereltetnek be, így nem kell a falat megbontani, és lényegesen egyszerűbb a beépítés.

Talán mondani sem kell, hogy egy luxusajtónál főként az utóbbi lehetőség érvényesül, hiszen az egyedi megjelenés mellett a méretek tekintetében is elvárható, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni.

Biztonságot nyújt

A prémium nyílászárók nemcsak a küllemüket illetően, hanem a funkcióikban is kiemelkedőek. Itt nem irreális elvárás például a belső tömör acéltábla, a többpontos biztonsági zár, a kiemelésgátló csapozat vagy a masszív ajtótok.

Hiszen a betörők merészebbek mint valaha, ráadásul az értékesebb zsákmány reményében szívesen veszik célba azokat az ingatlanokat, ahol vagyonosabb emberek élnek. Egy luxusajtó azonban világosan az értésükre adja, hogy kívül tágasabb.

Első osztályú alapanyagok

A műanyag, bár manapság igen kedvelt alapanyag az ajtógyártásban, de inkább az alsóbb kategóriás termékekre jellemző, hiszen viszonylag olcsón ki lehet hozni belőle egy jól működő nyílászárót.

A prémium szegmensben viszont már nemigen használják, mert itt a drágább, de jobb minőségű anyagokat részesítik előnyben, amik természetesen nagyobb biztonságot is nyújtanak.

A beszerelésről a gyártó vagy forgalmazó cég gondoskodik

Hogyha az ember már egy kisebb vagyont kifizet egy bejárati ajtóra, akkor joggal elvárható az is, hogy ne a megrendelőnek kelljen szakembert keresnie, aki vállalja a beszerelést. Ezzel a cégek is tisztában vannak, ezért a legtöbb luxusajtókkal foglalkozó vállalat kiszállításkor rögtön be is építi a választott nyílászárót.