Fekete-Győr András: Az eredményem egyértelmű kudarc

Fekete-Győr András: Az eredményem egyértelmű kudarc

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az én eredményem nagyon pocsék, egyértelmű kudarc – így értékelte a miniszterelnöki-jelölti versenyben utolsó helyét Fekete-Győr András csütörtök este a Gulyás Márton vezette Partizánban. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy ő pártelnök is, a Momentumnak pedig már most 14 egyéni győztese van. – Egyik szemem sír, a másik nevet – fogalmazott.

Az nem lepte meg, hogy Márki-Zay Péter lett a harmadik, ahogyan a jelöltek sorrendje sem.

Megfogalmazása szerint a választók azt világos visszajelzést adták, hogy „András, neked még tanulnod kell”, hiszen a kormányzóképességet nem tudta mutatni. Azt, hogy lesz-e a konkrét személyét érintő következménye ennek a Momentumon belül, a közösség fogja eldönteni.

Fekete-Győr András azt mondta, nincs még arról döntés, hogyan állnak a második fordulóhoz, vagyis kit támogatnak. Dobrev Klárát már kizárta, de Karácsony Gergellyel és Márki-Zay Péterrel a következő napokban fog beszélgetni. Elvi alapon hoznak majd döntést, „még semmi sem lefutott”. A politikai kultúra megújítását ugyanakkor fontosnak nevezte, ebben „talán Márki-Zay Péter harsányabb volt”, Karácsony Gergely viszont fontos gesztust tett azzal, hogy kihátrált Tóth Csaba mögül. – Mindkettőjükkel el lehet képzelni szerintem a kormányváltást  fogalmazott.

Fekete-Győr András elmondása szerint sokan győzködték arról, hogy lépjen vissza már korábban, de meg akarta nézni, hogy mit mondanak a választók. Meg akarta mutatni az új politikai generációt és fontosnak nevezte, hogy a televíziós vitákon is ezt képviselje.